Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvorene IX. sportske igre dobrovoljnih davatelja krvi

Tijekom 2021. godine na području Varaždina i okolice prikupljeno je 6548 doza krvi


Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u subotu je otvorio IX. Sportske igre dobrovoljnih davatelja krvi koje se održavaju u Memorijalnom rekreacijskom centru Hrvatskih branitelja povodom Svjetskog dana darivatelja krvi, 14. lipnja. Organizator natjecanja je Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin.

Tijekom 2021. godine na području Varaždina i okolice prikupljeno je 6548 doza krvi, čak 600 više nego 2020. godine. Uzimajući u obzir da jedna doza može spasiti i do 3 života, ovaj podatak ukazuje da su varaždinski davatelji krvi svojim nesebičnim činom pomogli oko 19 tisuća bolesnih osoba.

Zamjenik gradonačelnika zahvalio je svim sudionicima na plemenitosti i nesebičnosti. „Vi spašavate ljudske živote i neizmjerno smo vam na tome zahvalni. Ove ćemo godine i u Gradu Varaždinu organizirati svečani prijem za jubilarne davatelje krvi na vaš dan, 25. listopada, kako bi vam pokazali koliko cijenimo ovo što činite za sve naše sugrađane. Brojke govore da smo po broju darivatelja treći u Hrvatskoj, što je zaista impresivna brojka, a gradonačelnik Bosilj također je dugogodišnji davatelj krvi i svjesni smo koliki je vaš doprinos zajednici i onima kojima je pomoć najpotrebnija. Današnje natjecanje prilika je da se družite, zabavite, ali i da se pokaže vaš zdravi duh. Želim vam da uživate u ovom lijepom danu, druženju i sretno na natjecanju.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook