Prethodni članak
Sljedeći članak

Osigurana sredstva i potpisani ugovori o sufinanciranju rada klanječkih udruga

U Gradu Klanjcu se nadaju da će epidemiološke mjere do kraja godine ipak biti takve da omoguće klanječkim udrugama realizaciju barem dijela njihovih planiranih programa za ovu godinu


Grad Klanjec uložio je maksimalan napor da u okviru svojih financijskih mogućnosti osigura proračunska sredstva za rad udruga u 2020. godini i to unatoč brojnim posljedicama koje je uzrokovala epidemija bolesti Covid-19.

Udrugama sa sjedištem u Gradu Klanjcu, kao i udrugama koje svoje programe realiziraju na području Grada Klanjca, na temelju rang liste koje je predložilo Povjerenstvo za pripremu i provedbu natječaja za udruge, Odlukom gradonačelnika dodijeljena su sredstva u slijedećim područjima djelovanja:
1) javne potrebe u sportu
2) javne potrebe u kulturi
3) druge javne potrebe koje ostvaruju udruge i organizacije civilnog društva u ostalim područjima
(npr. zaštita okoliša, briga o zdravlju, djeci i dr.)

Grad Klanjec je za 2020. godinu za sportske udruge osigurao 128.500,00 kuna, za udruge u kulturi 32.000,00 kuna te 34.000,00 kuna za ostale udruge te će za rad civilnoga društva izdvojiti ukupno 194.500,00 kn.

U Gradu Klanjcu se nadaju da će epidemiološke mjere do kraja godine ipak biti takve da omoguće klanječkim udrugama realizaciju barem dijela njihovih planiranih programa za ovu godinu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook