Prethodni članak
Sljedeći članak

Oroslavsko vijeće konačno odlučilo: Kreće se u izmjene prostornih planova radi potencijalnih investicija


Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Oroslavja jednoglasno su donesene odluke da se kreće u izmjene prostornih planova, rado potencijalnih investicija u gradu Oroslavju.

Na dnevnom redu su se tako našle rasprave i donošenje odluka o izmjeni prostornih planova u Oroslavju, a vezano na namjeru investitora da rekonstruira, uredi i izgradi kompleks Oroteksa, kao i u radnoj zoni Mokrice, a vezano na potencijalnu investiciju postavljanja solarnih elektrana.

Osim svih 13 oroslavskih vijećnika, sjednici su prisustvovali i gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić, pročelnica Suzana Ceboci Čiček, kao i gosti, predstavnica investitora izgradnje projekta Sunčana polja te arhitekt Nenad Lipovac, koji su odgovarali na pitanja vijećnika vezano na buduće izmjene prostornih planova i što bi one značile.

Vijećnici HDZ – a podnijeli su amandman tražeći da se iz odluke o izmjeni i dopuni Prostornog plana Grada Oroslavja makne članak u kojem stoji da će se građevine čestice iz gospodarske namjene prenamijeniti u  mješovitu namjenu – pretežno stambenu. Predsjednik oroslavskog HDZ – a Stanko Čičko rekao je kako bi ozbiljan investitor predstavio idejno rješenje za projekt rekonstrukcije kompleksa Oroteksa. Također, istaknuo je kako se radi o gospodarskoj zoni u kojoj posluju firme koje su stupovi industrije u gradu, stoga vjeruje da bi budući stanari, ukoliko bi se u novom projektu rekonstrukcije Oroteksa izgradili stanovi, sigurno imali primjedbe na prekoračenje buke, a što se ne bi moglo regulirati, jer se radi o industrijskim pogonima.

Vijećnica i predsjednica SDP – a Lucija Grabušić rekla je kako je to područje Oroteksa najfunkcionalniji prostor u Oroslavju za izgradnju i pokretanje industrijske zone, stoga se vijećnici SDP – a ne slažu da se tu grade stanovi. – Ta zona ima veliki potencijal i prije nego što se iscrpe sve industrijske i poslovne opcije, nema smisla prenamijeniti u stambenu – rekla je Grabušić.

Jednako tako, svi su se vijećnici složili s time da bi se trebali zaštititi dimnjak i porta Oroteksa, kako se ti dijelovi nikako ne bi 'dirali' pri rekonstrukciji, odnosno kako bi se samo uredili.

Amandman HDZ – ovih vijećnika je prihvaćen, pa je tako i prihvaćena Odluka o izradi IV. i V. izmjena i dopuna PPUG Oroslavja.

Rasprava se povela i oko donošenja odluke o izradi izmjena prostornog plana vezano na projekt izgradnje Sunčanih polja u radnoj zoni Mokrice. Nakon što su se definirali određeni uvjeti izmjena, svi su vijećnici prihvatili odluku.

-Obzirom da je na sjednici konstatirano i kako će dobivanjem građevinske dozvole za Sunčana polja biti zadovoljen uvjet 50 posto izgrađenosti te će se time dobiti 50 novih hektara, za koje ćemo inzistirati da se ta kvadratura vrati u radnu zonu Mokrice. Također, jedan od naših uvjeta bila je i izrada studije utjecaja na okoliš, koja će biti izrađena, tako da nema više zamjerki – rekla je Grabušić.

Po završetku sjednice, gradonačelnik Viktor Šimunić rekao je kako je zadovoljan tijekom sjednice te da se sada kreće u daljnju proceduru izmjena prostornih planova. - Naučili smo da moramo više puta neke stvari ponoviti da bi se odluke usvojile i ok, nije problem, za ubuduće budemo pametniji – rekao je kratko gradonačelnik.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program