Prethodni članak
Sljedeći članak

Općinska cesta Lupinjak – Klenovec – Taborsko dobila je temeljitu rekonstrukciju, trajnu kvalitetu i oborinsku odvodnju

Ovo je zasigurno financijski gledano, a istovremeno financirano u potpunosti ili najvećim dijelom iz EU izvora, jedna od najznačajnijih investicija, kaže humski načelnik


U Humu na Sutli završen je projekt rekonstrukcije općinske nerazvrstane ceste od Strmca Humskog odnosno Lupinjaka preko Klenovca Humskog do Taborskog u dužini od 5,5 kilometara. Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, programa ruralnog razvoja. To je spojna cesta između dviju državnih prometnica, koja je ujedno prečac od Lupinjaka do Gornjeg Huma i isključivo je namijenjena građanima koji gravitiraju uz postojeću lokalnu prometnicu.

Sredstva EU
Iz proračuna Europske unije financiran projekt je sa 85 posto, a iz proračuna Republike Hrvatske s 15 posto odobrenog iznosa. Dio sredstava iz proračuna izdvojila je i Općina Hum na Sutli. U ciframa je to sljedeće: ukupna vrijednost projekta iznosi 7.252.000 kuna, od toga iznos potpore EU sufinanciranje projekta: 6.164.000 kn (85%), a sufinanciranje projekta iz proračuna RH: 1.088.000 kn (15%). Razdoblje provedbe projekta je 27 mjeseci (7. siječnja 2019. – 7. travnja 2021.). Izvođač radova bila je tvrtka MB – TRANSGRADNJA iz Krapine.

 

- Ovo je zasigurno financijski gledano, a istovremeno financirano u potpunosti ili najvećim dijelom iz EU izvora, jedna od najznačajnijih investicija. Jednako tako su financirane aktivnosti: dogradnja i temeljita obnova općinske zgrade, Uređaj za preradu otpadnih voda, dogradnja dječjeg vrtića, izgradnja reciklažnog dvorišta, te mnoge druge – kaže nakon završetka projekta načelnik Zvonko Jutriša. Temeljitom rekonstrukcijom navedene ceste postignuto je to da je navedena cesta dobila "trajnu" kvalitetu u smislu tehničkih elemenata.

Nova cesta
- Slobodno kažem da je izgrađena potpuno nova cesta, a da je prije toga bila u dosta lošem - derutnom stanju. Ista je građena i asfaltirana ranih 80-ih, rekao bih za ondašnje potrebe prometa kad se tom cestom kretao jedva pokoji fićo – ističe Jutriša. Temeljita rekonstrukcija znači da je kompletan trup ceste izvađen i zamijenjen s kvalitetnim kamenim agregatom, a nakon toga i presvučen nosivim te habajućim slojem asfalta. Važno je naglasiti da cesta u svojoj punoj dužini dobila i kvalitetnu novu oborinsku odvodnju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook