Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Krapinske Toplice nabavila nove podzemne i nadzemne kontejnere

Općina Krapinske Toplice kontinuirano radi na poboljšanju sustava zbrinjavanja otpada


Općina Krapinske Toplice kontinuirano radi na poboljšanju sustava zbrinjavanja otpada, rekao nam je načelnik Ernest Svažić.

– Za ovu godinu nabavili smo sto kontejnera po 1000 litara koji će biti razmješteni po mjesnim odborima kako bi se organiziralo prikupljanje otpada za kućanstva koje zasad nisu u obuhvatu, odnosno za stalne mještane Krapinskih Toplica i za vikendaše. Što se tiče zbrinjavanja otpada u samom centru, pribavili smo podzemne odnosno polukupane kontejnere za zbrinjavanje otpada za one koji žive u stambenim zgradama – rekao je načelnik dodajući da se će na ovaj način maknuti kontejneri koji su nagrđivali izgled samog centra Krapinskih Toplica.

 

– Sveukupno su nabavljena tri podzemna kontejnera zapremnine tri kubika te četiri zapremnine pet kubika. Jedan podzemni kontejner od pet kubika je ekvivalentan pet nadzmenih kontejnera po 1000 litara – objasnio je Svažić dodajući kako građani Krapinskih Toplica pozdravljaju instalaciju poluukopanih kontejnera zbog estetskih razloga, budući da se znalo dogoditi da su nadzemni bili prepunjeni i vjetar je znao raznositi smeće. – Nabavka je usklađena s novim Zakonom o gospodarenju otpada i predviđene su različite vrste kontejnera kako bi se moglo odvajati otpad – dodao je. Nadzemni kontejneri nabavljeni su kroz objedinjenu nabavu Fonda za zaštitu okoliša, a poluukopane je nabavila Općina.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook