Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Bedekovčina raspisuje natječaj za Susret riječi za 2020. godinu, sada i za mlađe od 19 godina

Pozivaju sve autore koji su mlađi od 19 godina da pošalju sastavak na temu: 'Novo normalno'


.Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina i Općina Bedekovčina pozivaju sve autore da pošalju svoje dosad neobjavljene pjesničke i/ili prozne radove, koji mogu biti na sva tri narječja (štokavski, kajkavski i čakavski). Prozni radovi ne smiju biti duži od četiri kartice teksta, a pojedini autor može poslati do tri pjesnička teksta na pojedinom narječju, odnosno do tri prozna teksta.

Natječaj za sastavak – Novo normalno


Pozivaju sve autore koji su mlađi od 19 godina da pošalju sastavak na temu: 'Novo normalno'. - Teško je ne dotaknuti se općedruštvene klime - osvrnuti se na ovu više nego izazovnu 2020. godinu, koja je planetarno promijenila poredak stvari i izmijenila nam svakodnevnicu. Potresla nas je pandemija virusa Covid-19, dok je uz to i sjeverozapadni dio Hrvatske, najviše Zagreb preživio i jak potres u ožujku. Nove (ne)prilike prisilile su nas na prihvaćanje nove rutine, 'novog normalnog', novih navika, obaveza, preporuka, ali i ograničenja, neizvjesnosti, kod nekih su izazivale i tjeskobu. Istovremeno, tehnologija nam je omogućila da se škola i veliki dio poslovanja odvija na novim digitalnim platformama, odnosno online, te smo svi zajedno pojačali svoje „virtualno“ prisustvo u privatnoj i radnoj sferi. Neka od pitanja koja si učenici mogu postaviti su: Na koji način su nove okolnosti utjecale na mene? Kako sam dočekao/dočekala vijest o obustavi nastave i koje posljedice sam osjetio/la tijekom on-line nastave? Veliko iskustvo za sve nas bio je period „karantene“ - opće zatvorenosti, razdoblja kad je sve 'utihnulo', i u tom 'utihnuću' mogli smo bolje promotriti sebe, svoje navike, svoje bližnje, svoje emocionalne reakcije. Što je najbolje što si „izvukao/izvukla“ iz tog razdoblja? Jesi li napravio/napravila ili poduzeo/poduzela ili nadoknadio/nadoknadila nešto u razdoblju kada se „ništa nije moglo“, a što prethodno od ubrzane svakodnevnice nisi stizao/la ili naprosto ti nije dolazilo na pamet? Možeš se prisjetiti narodne izreke: 'Svako zlo, za neko dobro'. Obrazloži što bi to „dobro“ za tebe predstavljalo? Na koji način općenito životne situacije promijene ljude, koliko si humanosti uočio, a što te najviše razljutilo, povrijedilo? I, naposljetku, koliko optimistično odnosno pesimistično si kročio/kročila kroz izazove/promijene koji su se pred tobom postavljali? – poručuju organizatori.


Slanje radova i rokovi


Sve radove treba označiti šifrom i s podacima o autoru (ime i prezime autora, adresa i broj telefona) poslati na e-mail adresu susret.rijeci@gmail.com Radovi se mogu i dostaviti na adresu Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 3, 49221 Bedekovčina, s naznakom: Za natječaj Susret riječi Bedekovčina 2020. U tom slučaju potrebno je poslati i dodatnu omotnicu u kojoj su navedeni podaci o autoru. Tekstovi se mogu poslati zaključno do 25. listopada 2020. godine. Radovi koji nisu u skladu s uvjetima natječaja neće se razmatrati.
Najbolja tri pjesnička/prozna rada, najbolja tri eseja osnovnoškolaca i tri najbolja eseja srednjoškolaca koje će odabrati stručno povjerenstvo bit će javno izvedeni uz prigodna priznanja na završnoj svečanosti Susret riječi u prosincu u Bedekovčini, a prošireni izbor najuspješnijih odabranih radova bit će objavljen u Zborniku po izboru stručnog povjerenstva.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC43 Bjelovar-Čazma, u mjestu Gornji Draganec prekinut je promet. Obilazni pravac iz smjera Čazme je: Čazma-Grabovnica-Bojana-Vagovina, a iz smjera Štefanja: Štefanje-Donja Šušnjara-Martinac- Donji Miklouš...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program