Prethodni članak
Sljedeći članak

Održano predavanje ''Poremećaji pokreta''

Tjedan mozga u Krapinsko-zagorskoj županiji


Ovaj tjedan obilježava se Tjedan mozga u Krapinsko-zagorskoj županiji, a jedno je predavanje večeras održano u Hotelu Kaj u Mariji Bistrici. Prim. dr. sc. Svetlana Tomić, Klinika za neurologiju KBC Osijek, održala je predavanje na temu ''Poremećaji pokreta''. Tomić je docentica na Medicinskom fakultetu u Osijeku, predsjednica Udruge bolesnika oboljelih od Parkinsonove bolesti i jedna od voditeljica Panela za demencije europske neurološke federacije. Sutra u 18 sati, također u Hotelu Kaj predavanje pod nazivom ''Migrena – istine i zablude'', održat će dr. Darija Mahović Lakušić, iz Klinike za neurologiju KBC-a Zagreb.

I drugi tjedan na rasporedu je još jedno predavanje i to u srijedu 22. ožujka u Srednjoj školi Bedekovčina. Za učenike i nastavnike SŠ Bedekovčina predavanje ''Ideal ljepote i kult mršavosti'' održat će prof. psihologije u Srednjoj školi Bedekovčina Tomislav Čekolj.

Tjedan mozga u Krapinsko-zagorskoj županiji završava izložbom ''Glijalne stanice'' Sandre Debanić, koja je trenutno postavljena u Gradskoj knjižnici u Zaboku, a od 31. ožujka bit će u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica.

Tjedan mozga u KZŽ organizira se u sklopu 22. Tjedna mozga u Hrvatskoj, kao dio svjetske kampanje kojom se širu javnost želi upoznati sa značenjem istraživanja mozga i povezanim bolestima, a pokretačica i organizatorica je dr. sc. Sanja Kovačić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook