Prethodni članak
Sljedeći članak

JEZIVI VIDEO: Razoran potres pogodio Ekvador. Zgrade uništene, mrtvi se zbrajaju


Potres magnitude 6.7 po Richterovoj ljestvici u subotu je pogodio područje oko drugog najvećeg grada Ekvadora. Najmanje 12 osoba je smrtno stradalo, oštećene su zgrade, a uspaničeni stanovnici izašli su na ulice.

Potres je pogodio obalno područje Guayas, a epicentar je bio oko 80 kilometara južno od Guayaquila, grada u kojem živi više od tri milijuna ljudi.

Reuters javlja da se potres dogodio u moru nedaleko ekvadorske obale, na dubini od oko 65 kilometara. Osjetilo ga je više milijuna ljudi, a bio je toliko snažan da se osjetio i u susjednom Peruu.

U Guayaquilu, koji se nalazi oko 270 kilometara jugozapadno od glavnog gada Quita, vlasti su prijavile pukotine na zgradama i kućama te urušavanje zidova. Naređeno je zatvaranje tri tunela.

Predsjednik Guillermo Lasso na Twitteru se obratio građanima te ih pozvao da ostanu mirni i pribrani.

U Peurto Bolivaru dvije su građevine, među kojima i jedan muzej te restoran, otklizale u more, no nema informacija o mrtvima i ranjenima.

Prema posljednim informacijama, u potresu magnitude 6.8 po Richterovoj ljestvici koji je danas pogodio područje oko drugog najvećeg grada Ekvadora poginulo je najmanje 12 ljudi, a Američki geološki zavod (USGS) izdao je "narančasto upozorenje" za potres, navevši da su "moguće značajne žrtve", prenosi Net.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook