Prethodni članak
Sljedeći članak

ODRŽANE SPORTSKE IGRE: Branitelji se natjecali u alki u tačkama, visećoj kuglani i pripremi kotlića

Na samom početku, upaljeni su lampioni kod Rudijeve biste u Spomen Parku


U sklopu 25. Susreta za Rudija, u Gornjoj Stubici u subotu, 10. rujna, održane su 8. Sportske igre hrvatskih branitelja i 4. Likovna kolonija, u organizaciji Udruge branitelja Domovinskog rata Sveti Juraj Gornja Stubica.

Okupljanje je započelo kod spomen biste Rudolfa Perešina u Spomen parku u Gornjoj Stubici, paljenjem lampiona za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Okupile su se braniteljske udruge iz Krapinsko – zagorske, Vukovarsko – srijemske, Karlovačke, Sisačko – moslavačke i Zagrebačke županije, a događanju su nazočili i gornjostubički načelnik Jasmin Krizmanić, izaslanik župana KZŽ, gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić te predstavnica Ministarstva branitelja voditeljica područnog ureda u Krapini Ivana Iskrić.

Branitelji su se natjecali u kuhanju kotlića, alki u tačkama i visećoj kuglani, a najbolji su nagrađeni diplomama za svoj uspjeh, dok su svi sudionici i uzvanici primili zahvalnice za sudjelovanje.

Najbolji u kuhanju kotlića su bili Hrvatski Vitezovi iz Rugvice, drugo mjesto pripalo je Veteranima satnije Rebels iz Karlovca, a treće domaćinima, UBDR Sveti Juraj. U visećoj kuglani najbolja je bila 1. ekipa iz UDiVDR Bedekovčina, druga je bila ekipa Veterana satnije Rebels, a treća 2. ekipa UDiVDR Bedekovčina. U Alki u tačkama najbolji su bili UDiVDR Bedekovčina ispred domaćina iz UBDR Sveti Juraj, dok su treći bili Hrvatski Vitezovi iz Rugvice.

Na 4. likovnu koloniju odazvalo se 29 umjetnika iz Krapinsko – zagorske, Zagrebačke, Varaždinske, Međimurske, Ličko – senjske i Splitsko – dalmatinske županije, kao i nekoliko gostiju iz Slovenije.

Organizatori zahvaljuju svima koji su pomogli u realizaciji sportskih igara i likovne kolonije te Općini Gornja Stubica financijskoj potpori te Zrinski Stakor koja svojim fotoaparatom prati događanja Udruge.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook