Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana 74. Izvještajna skupština zabočke gradske Vatrogasne zajednice


U petak 12. travnja 2024. godine  je u Vatrogasnom domu DVD-a Pavlovec održana je 73. redovna skupština VZG-a Zaboka uz nazočnost  zastupnika DVD-a članica VZG Zaboka.

Skupštinu je otvorio predsjednik Dražen Sinković pozdravljajući nazočne članove Skupštine i goste posebno izaslanika Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske Tomislava Novosela, zamjenika zapovjednika VZ KZŽ-e, prijateljska društva iz Slovenije, predstavnike ostalih Vatrogasnih Zajednica te ostale goste.

Nakon izbora radnih tijela Skupštine i podnesenog verifikacijskog izvješća, predsjednik Sinković podnio je Izvješće o radu za 2023. godinu u kojemu je spomenuo ciljeve i djelatnosti koje zajednica ostvaruje za svoje članice, odnosno Dobrovoljna vatrogasna društva.

U izvješću Predsjedništva istaknuto je kako VZG-a Zaboka čini sedam postrojbi od čega četiri teritorijalna DVD-a: Gubaševo, Pavlovec, Špičkovina i Zabok, dvije u gospodarstvu DVD-a: Regeneracija i Opća bolnice Zabok te Zagorska javna vatrogasna postrojba. U VZG-a djeluje oko 640 vatrogasaca svih kategorija, što dobrovoljnih što profesionalnih vatrogasaca. I u 2023. godini Zajednica je u skladu s Programskim usmjerenjima Hrvatske vatrogasne zajednice, Programom rada VZKZŽ-e i svojim Programom rada koordinirala, organizirala i pomagala rad članica kako bi realizirali zadaće iz svih Programa rada te je sukladno s novim Zakonom o vatrogastvu usmjeravala svoje članice prema novom Zakonu o vatrogastvu.

U izvješću Zapovjedništva između ostalog spomenuto je kako su se održale četiri sjednice Predsjedništva VZG-a Zaboka. Program i operativni dio plana rada VZG-a u potpunosti je odrađen na vrijeme. Od osposobljavanja početkom 2023. godine završeno je osposobljavanje za zvanje vatrogasac I. klase u zajedničkoj organizaciji VZG Zabok i VZO Krapinske Toplice a ispit je položilo 18 članova, krajem godine održano je u organizaciji VZG-a Zaboka u Zagrebu osposobljavanje „Aparata za zaštitu dišnih organa“ te je tečaj završilo 12. kandidata i u suradnji sa HVZ i VZKZŽ-e sufinancirano je osposobljavanje za dva vozača C kategorije. Tijekom 2023. godine na području Grada Zaboka bile su 67. intervencija svih vrsti.

I predsjednik Sinković te zapovjednik Ivica Petriček istaknuli su kako posebno mjesto u radu vatrogasnih društava ima rad s djecom i mladima te su zahvalili svim mentorima i Zapovjednicima na izdvojenom vremenu i nesebičnom radu u kojem dobivamo nove operativne mlade snage u našim Dobrovoljnim vatrogasnim društvima. Istaknuta je zahvala gradu Zaboku na financijskom praćenju potreba VZG Zabok i što se uključuje u dodatno financiranje potreba samih DVD-ova.

Uslijedila su  Izvješća o radu, materijalno-financijskom poslovanju te Nadzornog odbora, prijedlog planova za 2024. godinu (plan rada, operativni plan te financijski plan) Sva izvješća i prijedlozi usvojeni su jednoglasno.

U ime Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije prisutne je pozdravio je Tomislav Novosel te istaknuo važnost organiziranog, opremljenog i spremnog sustava vatrozaštite na području Grada Zaboka te poželio daljnji plodonosan i uspješan rad.

Nazočnima se prigodnim riječima obratili predstavnici prijateljskih društva iz Slovenije GZ Puconci predsjednik Ivan Pintarič i GZ Slovenske Konjice Dragica Brumec te predsjednik VZO-e Veliko Trgovišće Branko Seljan i predsjednik VZO-e Krapinske Toplice Vladimir Huzjak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook