Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan Prvi festival knjige u Matici hrvatskoj na kojoj se predstavio Ogranak Matice hrvatske u Zaboku


U dvorištu Matice hrvatske od 15. do 18 rujna 2022. održao se je Prvi festival knjige pod sloganom “Matica dobrih knjiga”. Na otvaranju 15. rujna sudjelovali su predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran, književni tajnik MH i ujedno umjetnički direktor festivala Božidar Petrač, dok je Festival proglasio otvorenim izaslanik ministrice kulture i medija RH državni tajnik Ivica Poljičak.

Uz Maticu i njezine ogranke sudjelovale su gostujuće nakladničke kuće: Alfa, Društvo hrvatskih književnika, Hrvatska sveučilišna naklada, Verbum, Hrvatski institut za povijest i Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom četiri festivalska dana predstavljeno je 40-ak novih izdanja, a posjetitelji su uživali u glazbenom programu te izložbama.

Na Prvom festivalu knjige sudjelovao je i Ogranak Matice hrvatske u Zaboku koji je posjetiteljima tijekom subotnjeg i nedjeljnog dana prezentirao svoja nakladnička izdanja koje su si posjetitelji mogli kupiti po promotivnim cijenama.

Osobito je bilo svečano u nedjelju kada je potpredsjednica Tina Marušić predstavila zbirku kratkih priča „Djevojčica s tavana“ članice zabočkog ogranka Jasne Balaško u ugodnom moderatorskom razgovoru sa Zrinkom Turalija Kurtak ali i rad Ogranka Zabok.

Sljedeće događanje i predstavljanje Ogranka Zabok slijedi uskoro u Ozlju ovog petka i subote.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook