Prethodni članak
Sljedeći članak

[ODLIČAN USPJEH] Zabočanka Inga Sadaić šesta u brzom hodanju

Za AK Zabok, pravo nastupa steklo je troje mladih atletičara; David Posavec, Inga Sadaić i Monika Leljak (koja nije nastupila zbog bolesti)


Na atletskom stadionu "Mladost" u Zagrebu, održan je Kup RH u atletici za kadetkinje i kadete. Pravo nastupa imalo je po 16 najbolje plasiranih na godišnjim tablicama HAS-a u svakoj disciplini, osim brzog hodanja gdje su bile "otvorene prijave".

Za AK Zabok, pravo nastupa steklo je troje mladih atletičara; David Posavec, Inga Sadaić i Monika Leljak (koja nije nastupila zbog bolesti).

Na utrci brzog hodanja na 3.000 m, Inga Sadaić osvarila je odličan uspjeh osvojivši šesto mjesto, u vrlo jakoj konkurenciji. Za to joj je bilo potrebno 18 minuta i 24 sekunde, što je i njen osobni rekord u toj disciplini popravljen gotovo za minutu. Inga je prije nekoliko mjeseci imala ozbiljnu ozljedu skočnog zloba, no zahvaljujući trudu i upornosti oporavila se i uspješno vratila na atletsku stazu.

David Posavec korektno je odradio utrku trčanja na 3.000 m koju je završio u vremenu od 10 minuta i 47 sekundi čme je zauzeo jedanaesto mjesto.

Rezultati mladih atletičara Zaboka još više dobivaju na snazi ako se zna da je AK Zabok bio jedini klub finalist koji nema uređenu atletsku stazu, bacalište i skakalište.

Ukupni pobjednici Kupa su AK Agram iz Zagreba kojima je to pošlo za rukom već deveti puta za redom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook