Prethodni članak
Sljedeći članak

Očić: 'Budite ponosne jer to što radite je jedna lijepa i humana gesta i posao i zato vam hvala jer se to ne može platiti'

Pogledajte što kaže jedna korisnica


Početna konferencija održana je i za projekt 'Zaželi za Udrugu žena Vrtnjakovec' čiji je nositelj Udruga žena Vrtnjakovec, a partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Zabok, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Krapina te Općina Krapinske Toplice. Voditeljica projekta Martina Stepić tom se prilikom zahvalila svim ženama koje rade, a posebno načelniku općine Krapinske Toplice Ernestu Svažiću i bivšem predsjedniku Općinskog vijeća, a sada aktualnom kandidatu za načelnika Krapinskih Toplica Zvonku Očiću koji su dali sve od sebe da se ovaj projekt realizira u Krapinskim Toplicama, kao i predsjednici Udruge žena Vrtnjakovec Nadici Sinković Špoljar koja je projekt podržala i na njemu sada radi deset žena koje brinu o 60 korisnika. Naravno, voditeljicu projekta Martinu Stepić kao i sve zaposlene žene svi korisnici i sudionici konferencije imali su samo riječi hvale. O razlozima što nositelj prvog projekta Zaželi bila Udruga žena Vrtnjakovec govorio je načelnik općine Krapinske Toplice Ernest Svažić koji se i svima od srca zahvalio i pohvalio sve sudionike u projektu. Naime, Općina tada nije mogla biti nositelj projekta jer je bila u projektu MIPOS, a kad je izašla iz tog projekta nositelj je još jednog projekta Zaželi.


Zvonko Očić, sada bivši predsjednik Općinskog vijeća Krapinskih Toplica i aktualni kandidat za načelnika općine Krapinske Toplice posebno je pohvalio i zahvalio se Nadici Sinković Špoljar, predsjednici Udruge žena Vrtnjakovec koja je godišnje, prije ovog projekta, raspolagala s maksimalno 50.000 kuna, a kao predsjednica udruge dala je svoj potpis na projekt vrijedan gotovo milijun kuna. Osvrnuo se na početke kad je i sam sudjelovao u osmišljavanju i kasnije na promociji projekta kod zadnjih korisnika ali i kod žena jer su jedni mislili da je to socijalna pomoć pa nisu htjeli prihvatiti, a žene su se teško odlučivale za posao jer nisu znale što ih čeka. 'Vjerujem da je sve onako kako smo se dogovorili i budite ponosne jer to što radite je jedna lijepa i humana gesta i posao i zato vam hvala jer se to ne može platiti, rekao je zaposlenim ženama Zvonko Očić. Dodao je da su ljudi sada puno sretniji i izrazio nadu da će se projekt nastaviti odnosno produljiti jer već ima takvih primjera u EU.


Goran Vukmanić, predstojnik HZZ-a, Područnog ureda u Krapini istaknuo je kako je, između ostalog, vrijednost ovog projekta pomoć krajnjim korisnicima, starijim osobama i osobama u potrebi. Kazao je da se ovaj projekt provodi u svakom kutku diljem zemlje, a u Krapinsko – zagorskoj županiji u ovoj drugoj fazi je čak 11 prijavitelja, dok su u prvoj fazi bila samo tri. Čestitao je svima, a vjeruje da će projekt imati i svoju treću fazu.

Pogledajte što kaže jedna korisnica:

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook