Prethodni članak
Sljedeći članak

Očevid na mjestu pada zrakoplova na Kapeli krenuo danas – ''Nažalost, stradalima više ionako ne može pomoći'


Počeo je policijski očevid Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu na mjestu pada zrakoplova 'Cirrus 20' na Maloj Kapeli, potvrdio je za HRT glavni zrakoplovni istražitelj Danko Petrin.

Za sada nema službene potvrde da je navodno u avionu bilo troje Nizozemaca i da je zrakoplov registriran u Nizozemskoj. Policija je osigurala cijelo područje, a očevid će obaviti policija i Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu. Na terenu je glavni zrakoplovni istražitelj Danko Petrin,

- Zaprimili smo poziv policije za pomoć pri obavljanju očevida na mjestu nesreće u šumskom predjelu Mali Makovnik iznad mjesta Modruš. Potvrdio je da se radi o mjestu na kojemu se 'najduže' zadržava zima i kako su uvjeti tamo teški. Teren je teško pristupačan, snijeg se dugo zadržava a ima i minski sumnjivih terena. Ali će im pomoći HGSS iz Ogulina koji je također na terenu, izjavio je zapovjednik PVZ Ogulin Mladen Žilić.

Zrakoplov  'Cirrus 20'  je pronađen jučer oko 19.15 na sjevernim obroncima planine Mala Kapela na teško pristupačnom terenu. Zrakoplov se kretao na relaciji između Maribora i Pule a trag na radaru mu se izgubio oko 12.15. U potrazi je sudjelovalo 120 ljudi s dronovima, kvadovima i terencima te helikopter HRZ-a Black Hawk. Tijekom dana na tom je predjelu bila gusta magla koja je otežavala vidljivost.

Hina je neslužbeno objavila kako je u avionu s nizozemskim registracijama bilo troje Nizozemaca.

Odlučeno je tako jer je, kako je Hini rekao istražitelj Danko Petrin, za samu provedbu očevida puno bolje da se obavi za danjeg svjetla, te je dodao da se “nažalost, stradalima više ionako ne može pomoći”.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook