Prethodni članak
Sljedeći članak

ADVENT ZA PIK-PAK: Zabočki obrtnici svojom humanošću transformiraju zajednicu


Foto: Marta Čaržavec, Benjamin Gojšić

Udruženje obrtnika grada Zaboka koje pokriva i područje općine Veliko Trgovišće, već tradicionalno je i ove godine ususret Božića odlučio djelovati humanitarno u svojoj zajednici. Kao i prošlih godine i ove su se godine zabočkim trgom širili mirisi kuhanih kobasica, vina, čaja i slatkih delicija. Bio je to spoj ugodnog s korisnim jer, prikupljala su se sredstva za projekt izgradnje PIK PAK KUĆE Društva Naša djeca Zabok, uz poticaj roditelja i djece te lokalne i regionalne zajednice. Da bi se kuća izgradila, potrebno je prikupiti milijun eura od donatora i zato su zabočki obrtnici jučer prijepodneva okupirali trg i u toplom ozračju, zajedničkim snagama pridonijeli inkluzivnom i sigurnom mjestu za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi.

Predsjednik Udruženja obrtnika Zabok Miro Čaržavec istaknuo je kako je to način jačanja strukture zajednice kroz obrtništvo. - Ovu ćemo godinu sva prikupljena sredstva dodijeliti DND-u Zabok za PIK-PAK kuću kojoj su potrebna značajna sredstva, a ovo je naš mali doprinos. Humanitarna nota provlači se kroz svaki naš Advent jer je to i vrijeme darivanja, a nema ljepšeg nego kada možete doprinijeti projektu koji je od izrazite važnosti za naše najmlađe – rekao je Čaržavec.

Krapinsko – zagorska županija, županija je koja je prijatelj djece pa je ovaj događaj posjetio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. Ovom je prilikom naglasio kako je projekt PIK-PAK kuće jedan od najvažnijih koji se planiraju realizirati u Zagorju. - Izuzetno je bitno da se s djecom radi, da imaju velike i široke mogućnosti i da to bude organizirano i stručno, a to će biti upravo PIK-PAK kuća, projekt koji će biti na usluzi djeci čitave regije. KZŽ ga maksimalno podupire na sve načine kako bi se projekt realizirano do kraja 2025. godine. Obrtnici ovdje prezentiraju svoju humanu notu, a ni jedna od takvih sličnih akcija u našoj županiji ne prođe bez naših gospodarstvenika, poduzetnika i obrtnika pa tako i UO Zabok koji je izuzetno aktivan na društvenom planu. To je sjajna simbioza – rekao je Kolar i dodao kako su ovakve javne akcije od izuzetne važnosti kako bi se senzibilizirala javnost.

Predsjednica DND-a Sonja Borovčak nije krila sreću i zadovoljstvo,a i ispričala je kako svi mještani Zaboka već ispituju kada će projekt biti gotov. - Drago mi je vlada pozitivna atmosfera oko naše dječje kuće. Naša djeca su to zavrijedila. Obrtnici svake godine prodaju delicije za humanitarne svrhe i rekli su ne znaju koliko će se skupiti, ali nije ni bitno, bitna je dobra volja, a bit će i još prilika. Predsjednik je i sam rekao da će se uključiti u narednom periodu tako da mi računamo na njih – poručila je Borovčak.

Kako nam je bilo na Adventu UO Zabok pogledajte u nastavku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook