Prethodni članak
Sljedeći članak

Obnavlja se županijska cesta u Banščici, na prometnoj dionici prema Poznanovcu


U tijeku su radovi na županijskoj cesti u naselju Banščica u Gornjoj Stubici. Stavlja se novi sloj asfalta i rješava problem oborinskih odvodnja.

Kako su nam potvrdili iz Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije, izvršit će se obnova asfaltnog zastora te će se lokalno riješiti problem preljevanja oborinskih voda postavom cestovnih rubnjaka i izradom više vodolovnih grla (slivnika), na dionici ceste u Banščici, u duljini od 1100 metara, a sve na županijskoj cesti ŽC2201 (Poznanovec (ŽC2264) – Dubovec - Banščica (DC307))

Inače, mještani Dubovca, kao i oni koji putuju tom dionicom ceste, posljednjih su se godina često žalili na loše stanje iste, osobito na bankine, koje su često, uslijed većih oborina, bile uništene, s velikim rupama, što je bilo opasno za prometovanje.

Velik dio te problematike riješen je prošle godine, kada su na strmim i zavojitim dijelovima ceste postavljeni rubnjaci, a jedna duža dionica ceste novim je asfaltom presvučena lani.

Ove godine, spomenuti trenutačni radovi, koje izvodi tvrtka Colas Hrvatska, obavljaju se u sklopu programa sanacije javnih cesta presvlačenjem kolničkog zastora, kojim će se sanirati više od 50 dionica županijskih i lokalnih cesta na području Krapinsko – zagorske županije.

Radovi na dionici od 110 metara u Banščici vrijedni su 4.407.344,28 EUR s PDV-om, a završetak radova očekuje se do kraja tjedna nakon uređenja bankina.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook