Prethodni članak
Sljedeći članak

Nastavljaju se optužbe u Gradskom vijeću Oroslavja


Održana je jučer još jedna sjednica Gradskog vijeća Oroslavja. Od 12 točaka dnevnog reda, većinski vijećnici, smatrajući neprimjerenim inzistiranje gradonačelnika na nedolascima na sjednice, na dnevnom redu ostavili su svega dvije točke, od prvotnih 12, piše Radio Stubica.

Točke o kojima se raspravljalo bile su Plan upisa djece u dječji vrtić Cvrkutić i Pitanja i prijedlozi, uz dopunu za imenovanje Odbora za priznanja i odlikovanja.

Vijećnik s Nezavisne liste Viktora Šimunića Kristijan Sojč nezadovoljan skidanjem točaka s dnevnog reda, među kojima je bilo i izvršenje proračuna za prošlu godinu, rekao je kako bi vijećnici trebali izvršavati svoje obveze te je ponovio svoj raniji prijedlog da se raspusti ovo Gradsko vijeće, koje, po njegovoj ocjeni, ne radi ništa.

Predsjednik vijeća Ivan Tuđa (SDP) istaknuo je pak kako je po poslovničkim i zakonskim odredbama gradonačelnik dužan prisustvovati sjednicama vijeća. Rekao je i da vijećnici rade svoj posao te su usvojili pedesetak točaka od kada gradonačelnika nema. Lucija Grabušić (SDP) rekla je da ne zna ni za jedan takav slučaj da čelnik ne dolazi na sjednice svog predstavničkog tijela, dok Stanko Čičko (HDZ) drži da gradonačelnik ne dolazi bojeći se pitanja na koja nema odgovore.

Dana je suglasnost vrtiću za upis 28 djece u dvije jasličke skupine, dok su vrtićke skupine popunjene i nema mjesta. Nakon ove točke Nezavisni vijećnici Viktora Šimunića napustili su sjednicu. Preostali, vijećnici SDP-HDZ-HNS imenovali su Odbor za priznanja i odlikovanja u koji su izabrani Ivan Tuđa, Mirela Bačani Đunđek i Zlatko Posavec.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook