Prethodni članak
Sljedeći članak

Objavljena prognoza za studeni

I dalje nastavljamo bez izraženije hladnoće u studenom, prognozira meteorologinja N1 Televizije Tea Blažević.


Početak studenog obilježilo je vrijeme "bez studeni", štoviše, iznadprosječno je toplo. Iako će sutra i tijekom četvrtka zahladnjeti, i dalje nastavljamo bez izraženije hladnoće u studenom, prognozira meteorologinja N1 Televizije Tea Blažević.

U sljedećem tjednu temperature će i dalje biti u okvirima višegodišnjeg prosjeka, čak i malo iznad u Dalmaciji. U dijelovima unutrašnjosti bit će tek malo hladnije od prosjeka.
Nakon prve polovine studenog, izgledne su nešto hladnije prilike diljem unutrašnjosti, i do 1 stupanj hladnije, u odnosu na višegodišnji prosjek. Zahladit će i na Jadranu, osobito sjevernom i u unutrašnjost Dalmacije, dok bi se duž obale temperature i dalje mogle održati dosta sličnima višegodišnjem prosjeku.U većem dijelu zemlje temperature bi trebale biti u okvirima višegodišnjeg prosjeka.Studeni bi tako mogao završiti kao topliji od prosjeka.

Što se oborine tiče, na kopnu bi uglavnom trebala biti u granicama normale, uspoređujemo li s višegodišnjim prosjekom. Nakon 15.11. moglo bi biti više oborine od prosjeka, na malom dijelu obale, izglednije u Gorskom kotaru i Lici, u tjednu od 16 do 22.11.U posljednjem tjednu studenog količina oborine trebala bi diljem zemlje biti u okvirima višegodišnjeg prosjeka. Trenutačno aktualne sezonske prognoze ukazuju na temperature više od prosjeka i na početku zime. Naravno, to ne znači da neće biti povremenih jačih prodora hladnoće, s njima i snijega.
Mora se naglasiti da je riječ o dugoročnoj prognozi koju treba uzeti s dozom opreza, zaključuje meteorologinja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook