Prethodni članak
Sljedeći članak

Kompletno obnovljeno željezničko stajalište Dubrava Zabočka, radovi su vrijedni 3,8 mil. kuna

Srušen je stari peron, sagrađen novi, zamijenjeni pragovi, tračnice, izgrađene nove nadrešnice...


Završili su radovi na kompletnoj obnovi i uređenju željezničkog stajališta Dubrava Zabočka te je ishođena pravomoćna uporabna dozvola. Projekt rekonstrukcije željezničkog stajališta obuhvatio je rekonstrukciju kolosiječne rešetke u duljini od oko 284 m, što podrazumijeva zamjenu tamponskoga sloja, tucanika, pragova i tračnica.

Postojeća uređena površina srušena je te je sagrađen novi bočni peron visok 55 cm i dug 168 m paralelno s kojim se nalazi rampa za pristup osoba smanjene pokretljivosti. Uređeno je i pristupno stubište koje je također prilagođeno osobama smanjene pokretljivosti kažu iz HŽ Infrastrukture.

Sagrađena je i nova peronska nadstrešnica kao i nadstrešnica za bicikle, pristupni put i parkiralište (2+1 za osobe smanjene pokretljivosti), vanjska rasvjeta, a okoliš je uređen.Stajalište Dubrava Zabočka nalazi se na pruzi R201 Zaprešić – Čakovec, a radovi na njegovoj rekonstrukciji vrijedni su 3,8 milijuna kuna (bez PDV-a). Investitor i stručni nadzor nad realizacijom projekta bila je HŽ Infrastruktura d.o.o. dok su radove na rekonstrukciji izvodile Pružne građevine d.o.o. prema projektu Željezničkog projektnog društva d.d.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Obilazak za ostale skupine je državnom cestom kroz Gorski kotar (DC3). Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodo...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program