Prethodni članak
Sljedeći članak

Obilježen Dan ružičastih majica

Postavili su info štandove, kreirali materijale i izradili pozitivne poruke, zaigrali kvizove, podijelili edukativne i promotivne materijale. Obilježavanju je prethodila radionica na kojoj su učenici/e pripremili materijale i osmislili način na koji će obilježiti ovaj dan


Povodom obilježavanja Dana ružičastih majica, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, u okviru projekta #alarmirajse u Srednjoj školi Konjščini, Srednjoj školi Krapini, Srednjoj školi Pregradi i Školi za umjetnost dizajn, grafiku i odjeću Zabok učenici/ce i volonteri/ke postavili su info štandove, kreirali materijale i izradili pozitivne poruke, zaigrali kvizove, podijelili edukativne i promotivne materijale. Obilježavanju je prethodila radionica na kojoj su učenici/e pripremili materijale i osmislili način na koji će obilježiti ovaj dan.

Dan prevencije vršnjačkog nasilja ili „Dan ružičastih majica“ u svijetu se obilježava dugi niz godina. Ideja o obilježavanju Dana ružičastih majica pojavila se 2007. godine u Kanadi, u cilju povećanja svijesti građana o problemu vršnjačkog nasilja. Naime, dječak koji je došao u školu u ružičastoj majici, u znak podrške svojoj oboljeloj majci, postao je žrtva nasilja. U znak podrške tom dječaku, njegovi školski kolege također su odjenuli ružičaste majice, a njihova poruka protiv nasilja uskoro je poprimila globalni karakter.

Podsjećamo, u Hrvatskoj je 2017. godine Hrvatski sabor izglasao obilježavanje Dana ružičastih majica kao Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja i to svake godine zadnju srijedu u mjesecu veljači.

Projektom #alarmirajse preventivno se pristupa problematici nasilja među mladima kroz učenje nenasilnog rješavanja sukoba, prihvaćanja različitosti i tolerancije. Cilj projekta je osvještavanje šire javnosti o pojavnosti i potrebi zajedničkog preventivnog djelovanja. Projekt provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Društvom psihologa Krapinsko-zagorske županije, Centrom za socijalnu skrb Krapina – Obiteljski centar, Srednjom školom Pregrada, Srednjom školom Krapina, Srednjom školom Konjščina, Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i Krapinsko-zagorskom županijom. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 95.000,oo kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A6 Rijeka-Zagreb; -stara cesta kroz Gorski kotar-DC3; -Krčki most; -Jadranska magistrala (DC8) između Rijeke i Senja (osim na dionici Novi Vinodolski-Senj gdje je zabrana prometa za autobuse n...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program