Prethodni članak
Sljedeći članak

NOVI PROSVJED ISPRED KB DUBRAVA: 'Pacijenti se liječe bez osnovnih higijenskih uvjeta, ponegdje bez dnevnog svjetla i ispravnih električnih instalacija'

Također pozivaju ministra da još jednom preispita svoju odluku o tome da KB Dubrava bude covid bolnica


Zdravstveni radnici KB-a Dubrava ponovno prosvjeduju. Nezadovoljni su već neko vrijeme, zbog stanja u bolnici, zbog organizacije rada, kao i zbog toga što je KB Dubrava postala covid bolnica. -Djelatnici KB Dubrava protestiraju zato što covid-19 pozitivne bolesnike učinili bolesnicima drugog reda. Liječe se u neadekvatnim prostorima bez osnovnih higijenskih uvjeta, ponegdje bez dnevnog svjetla i ispravnih električnih instalacija. Liječe se i doniranim starim respiratorima, u bolnici bez infektologa u punom radnom vremenu i bez mikrobiološkog laboratorija - rekao je jedan od djelatnika KB Dubrava.

Djelatnici KB Dubrave protestiraju i zato što su pacijente cijelog istočnog dijela grada učinili pacijentima drugog reda. Istok grada ostaje bez akutne bolnice koja hitnom službom pokriva populaciju od oko 350 tisuća stanovnika. - U situaciji kada ostale bolnice grada Zagreba nisu u stanju poslati ni 50 djelatnika u ovom trenutku za pomoć kolegama u Dubravi, kako onda možemo od njih očekivati da dodatno zbrinu i naše pacijente? Djelatnici KB Dubrava protestiraju zato što su djelatnike KB Dubrava učinili zdravstvenim djelatnicima drugog reda. Bez obzira na svakodnevne iznimne napore, frustrirani su i demoralizirani jer ni jednim ni drugim pacijentima ne mogu pružiti adekvatnu skrb – rekli su.

Zgrada KB Dubrava je jedina zgrada zdravstvenog sustava grada Zagreba i zagrebačke županije koja je statički u stanju izdržati i najrazornije potrese. Zato bi KB Dubrava u ovom trenutku trebala biti tretirana kao jedinstveno mjestu na kojemu zdravstvenu skrb u svakom trenutku mogu dobiti sve skupine građana - rekao je Josip Ćurić, predsjednik Povjerenstva za kvalitetu KB Dubrava.

Pozivaju ministra da još jednom preispita svoju odluku o tome da KB Dubrava bude covid bolnica. - Zbog iznimne važnosti KB Dubrava u zdravstvenom sustavu RH pozivamo ministra da još jednom preispita svoju odluku o proglašenju KB Dubrava covid bolnicom – poručili su. "Ne damo bolnicu, ne damo bolnicu", odjekuje pred KB-om Dubrava. "Ni naše pacijente", uzvikuju. - Bolnica je naš drugi dom. Ova bolnica se sustavno uništava, budite uz nas, ne dajte da oduzmu vašu i našu bolnicu - kazala je jedna sestra, prenosi N1.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook