Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi prijedlog za predsjednika SDP-a: 'Dvaput smo pogriješili, s Bernardićem i Grbinom. Mora doći netko novi'


I kod naših susjeda komentiraju se europarlamentarni izbori. Naime, SDP je i u Varaždinu ostvario svoj najbolji rezultat u županiji - 42,5 posto, dok je HDZ ostvario 20 posto. U eTV studiju danas je gostovao varaždinski gradonačelnik koji je zaključio i poručio kako su promjene u SDP nužne. Za ostvarene rezultate u nedjelju, gradonačelnik Neven Bosil krivi predsjedništvo stranke, a nakon što je Peđa Grbin jučer objavio kako se neće kandidirati, Bosilj otrkiva koga vidi na njegovom mjestu. 

- Ja sam već prije ‘bitke’ govorio što će se dogoditi. Promjena generala 30 dana prije bitke sigurno ne može doprinijeti dobrom rezultatu. Želio bih napomenuti da Peđa Grbin nije korumpiran ili loš ili pokvaren, jednostavno nije talent za politiku u onoj mjeri u kojoj bi trebao biti. Dvaput smo pogriješili, s Bernardićem i Grbinom. Mora doći netko novi. Mišel Jakšić je dovoljno iskusan i pokazao je odlične rezultate. Mora biti netko tko će dati novi smjer. Problem je u tome što nije još sigurno da će se Mišel kandidirati. Mora se ‘provjetriti Ibler’. To cijelo predsjedništvo je radilo zajedno s Peđom i dovelo je do ovih rezultata. Barem 50 posto tog predsjedništva treba provjetriti i promijeniti - izjavio je Bosilj na eTV-u portala eVaraždin.

Valjda istaknuti podatak kako je SDP je na europarlamentarnim izborima u Koprivnici imao najbolji rezultat od svih većih gradova u RH - dobio je 43,20 posto, a HDZ 27,32 posto. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook