Prethodni članak
Sljedeći članak

TAK TO DELAJU UMIROVLJENICI: 'Godine su samo broj'


Danas se u Hotelu Matija Gubec u Gornjoj Stubici održavaju 29. Međužupanijski sportski susreti umirovljenika. Događaj je to koji okuplja stotine naših najstarijih sugrađana iz cijele regije, a ovi susreti postali su tradicionalna manifestacija, usmjerena na promicanje aktivnog i zdravog načina života među umirovljenicima, ali i druženja.

Organizatori su pripremili bogat program natjecanja u raznim sportskim disciplinama, uključujući viseću kuglanu, pikado, šah, belot i bacanje kolutova. Natjecatelji, njih preko 200, imali su priliku pokazati svoju snagu, spretnost i mentalnu oštrinu, ali se i družiti s vršnjacima, stvarati nova prijateljstava i čuvati vitalnost u zlatnim godinama. U Zagorje su stigli umirovljenici iz Varaždinske, Međimurske, Bjelovarsko – bilogorske i Koprivničko – križevačke županije, a Vladimir Crnec, predsjednik Matice umirovljenika Krapinsko - zagorske županije istaknuo je kako su sportski susreti primjer kako se može kvalitetno provesti vrijeme u mirovini.

Sportske igre umirovljenika

- Nadamo se da će i ove godine igre proći u sportskom duhu, uz mnogo smijeha i zajedničkog veselja. Susreti nas podsjećaju da su umirovljenici i dalje puni energije i života i da su godine samo broj, a ono što svi najviše volimo i što nam je srcu posebno drago je kulturno zabavni program koji slijedi nakon proglašenja – rekao je Crnec.

U Stubicu je stigao i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar kojem je iznimno zadovoljstvo da se susreti održavaju i da se ta tradicija nastavlja.

- Izuzetno cijenim ono što radi Matica umirovljenika i vjerujem da, ako ima malo pameti, treba vas čuti. Ovdje ima ljudi koji su imali sjajne karijere i političko iskustvo i to treba koristiti. Ja to radim i moram reći da je Matica moj strateški partner i vjerujem da ste i vi zadovoljno suradnjom koju imamo – poručio je župan i zaželio lijep boravak i ostatak dana u Gornjoj Stubici.


Iako je važno sudjelovati, valja prenijeti i rezultate 29. Međužupanijskih sportskih susreta umirovljenika, a oni su, po kategorijama sljedeći:


Viseća kuglana, muškarci
1. Varaždinska županija
2. Krapinsko – zagorska županija
3. Međimurska županija

Viseća kuglana, žene
1. Međimurska županija
2. Krapinsko – zagorska županija
3. Varaždinska županija

Pikado, muškarci
1. Krapinsko – zagorska županija
2.Varaždinska županija
3. Koprivničko – križevačka županija

Pikado, žene 
1. Bjelovarsko – bilogorska županija
2. Međimurska županija
3. Varaždinska županija

Belot muškarci
1. Krapinsko – zagorska županija
2. Bjelovarsko – bilogorska županija
3. Varaždinska županija

Belot žene
1. Međimurska županija
2. Varaždinska županija
3. Krapinsko - zagorska

Šah muški
1. Međimurska županija
2. Varaždinska županija
3. Belovarsko - bilogorska županija

Bacanje koluta mještovito 
1. Međimurska županija
2. Bjelovarsko – bilogorska županija
3. Krapinsko – zagorska županija

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook