Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi krov na domu u Mokricama i mrtvačnici, nogostup do škole u Krušljevom Selu

Uređuje se novo krovište na zgradi Društvenog doma u Mokricama te na mrtvačnici. Krovišta su bila dotrajala i prokišnjavala


Pri kraju je rekonstrukcija višestrešnog krovišta na Društvenom domu Mokrice. Rekonstrukcija je bila prijeko potrebna zbog trošnosti krova, koji je prokišnjavao, zbog čega je stradao i interijer koji je uređen prije nekoliko godina. Postavljen je novi limeni krov koji se pokazao najoptimalnijom opcijom kako cijenom, tako i kvalitetom nakon svih ovih potresa. To je i preporuka struke. Radovi su vrijedni oko 130.000 kuna i financiraju se iz gradskog proračuna, kaže gradonačelnik Emil Gredičak.

Uređenje mrtvačnice
Inače, u tom domu uredit će se prostorije za udruge europskim novcem koji je dobiven na natječaju u sklopu ESF operativnog programa "učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020." u iznosu 2.456.094,00 kuna. Osim "aktivnog uključivanja i poboljšanja zapošljivosti te razvoja inovativnih socijalnih usluga", dio apliciranog iznosa iskoristit će se za uređenje kata Društvenog doma Mokrice. Nositelj projekta je Grad Oroslavje s partnerima. Osim rekonstrukcije dijela krovišta na društvenom domu u Mokricama, uređuje se i krovište oroslavske mrtvačnice. Mrtvačnica je bila pokrivena šindrom koja je također već prokišnjavala. Radovi su vrijedni 200.000 kuna. Prije sanacije krovišta, asfaltirano je 100 –tinjak metara pješačke staze na gornjem dijelu groblja te uređeni stupovi na mrtvačnici. Predstoji još uređenje interijera mrtvačnice.

Uređenje oštećenih cesta i nogostupa
U skorije vrijeme planira se rekonstrukcija i preasfaltiranje Domjanićeve ulice kod Orokonfekcije. U planu je i sanacija Bregovite ulice i gradnja nogostupa od Krušljevog Sela prema Područnoj školi u suradnji sa Županijskom upravom za ceste. Najavljena je i rekonstrukcija postojećeg oštećenog nogostupa od Parka Vranyczany do Čakovečkih mlinova u Gornjem Oroslavju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook