Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi detalji o sudbini napuštene vojarne i vojnog kompleksa u Stubičkoj Slatini

Foto: Facebook


Već desteljećima se raspravlja o iskoristivosti napuštene vojarne i vojnog kompleksa u Stubičkoj Slatini. Bilo je svakakvih prijedloga i ideja, a protiv nekih, kao što je to bila ideja da se tammo napravi Centar za prihvat azilanata, lokalno stanovištvo je čak i vrlo glasno prosvjedovalo, pa se od toga odustalo.

No, nakon što je vojarna predana Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, ubrzo se rodila ideja da se tamo izgradi Nacionalni centar za obuku vatrogasaca, no i ta ideja je već dugi niz godina 'na ledu'.

Ipak, ako je suditi prema ovotjednoj izjavi župana Željka Kolara, to će se sada promijeniti.

  – Dolazi nam nova financijska omotnica, NPPO, i nema ni jednog jedinog razloga da u tom razdoblju ne riješimo Slatinu. Dogovor s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom postoji i koordinacija postoji. Već smo se dva ili tri puta nalazili u Slatini, razgovaramo o detaljima i vjerujem da ćemo u 2023. godini ishoditi svu potrebnu dokumentaciju te da ćemo 2024. godine krenuti u samu izgradnju. S time da će se već ove godine ukloniti ovi objekti koji nam smetaju za buduću investiciju  – rekao je župan Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook