Prethodni članak
Sljedeći članak

Nove mjere radi zaštite radnika i u Kostelprometu

Od 27. ožujka pa do 14. travnja 2020. godine, na snazi će biti odluka o prekidu rada za 90% proizvodnje, dok će preostali dio radnika raditi na poslovima šivanja zaštitnih higijenskih maski


S obzirom na veći broj upita i komentara vezanih za poslovanje društva Kostel Promet d.o.o. u uvjetima proglašene pandemije COVID-19-a, društvo Kostel Promet d.o.o. obavještava javnost o akcijama i mjerama koje su poduzete i koje se planiraju poduzeti u budućnosti kako bi se maksimalno smanjila mogućnost zaraze radnika na radnom mjestu te poštivale upute koje su dane od strane Stožera civilne zaštite.

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

Prvenstveno, želimo naglasiti da je zaštita zdravlja svakog našeg radnika na prvom mjestu. Društvo Kostel Promet d.o.o., kao i bilo koji drugi savjestan i razuman poslodavac u ovim teškim i izazovnim vremenima, poduzima sve kako bi očuvao radna mjesta i nastavak poslovanja unatoč velikim poremećajima s kojima se susrećemo, a sve kako bi, kada ugroza COVID-19-a prođe, mogli nastaviti normalnim životima na koje smo naučili.

Društvo Kostel Promet d.o.o. tako je kao jednu od prvih mjera donijelo odluku da svi radnici koji imaju mogućnost izdvojenog rada, svoj rad do daljnjeg obavljaju od kuće. To se naravno odnosi pretežito na administrativne radnike, s obzirom na to da osnovnu djelatnost (poslove šivanja) nije moguće izmjestiti iz sjedišta društva.

Što se tiče proizvodnih radnika, od 19. ožujka 2020. godine, na snazi je mjera promjene rasporeda radnog vremena kojom je uveden razmak između dviju smjena od 45 minuta, a sve kako bi se spriječila veća koncentracija i susretanje ljudi na ulaznim dijelovima firme i u unutrašnjosti te kako bi se u navedenom periodu u što većoj mjeri provjetrile prostorije i dezinficirale površine s kojima radnici najviše dolaze u dodir.

U suradnji s društvom Kunateks d.o.o. započela je proizvodnja zaštitnih maski za lice te su svim radnicima podijeljene higijenske maske, uvedeno je mjerenje temperature, kao i odstojanje između radnika sukladno preporukama Stožera civilne zaštite.

Dana 23. ožujka 2020. godine, donesena je odluka o smanjenju proizvodnje za 70%, što u uvjetima našeg broja zaposlenih znači da oko 370 djelatnika više ne dolazi na posao. Od 27. ožujka pa do 14. travnja 2020. godine, na snazi će biti odluka o prekidu rada za 90% proizvodnje, dok će preostali dio radnika raditi na poslovima šivanja zaštitnih higijenskih maski.

Svim našim zaposlenicima, kako onima koji su ovih dana u krugu svojih obitelji, a posebno onima koji u ovim teškim trenucima pokazuju najveću hrabrost i ljudskost te ostalim našim sugrađanima, želimo dobro zdravlje.

Kostel Promet d.o.o.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook