Prethodni članak
Sljedeći članak

NOGOMETNI TEREN S UMJETNOM TRAVOM: ‘Vjerujemo da će do konca godine započeti radovi, kako bi na proljeće djeca mogla trenirati u normalnim uvjetima’

Gradu Krapini odobreno je 499.988,11 kuna za izgradnju nogometnog terena s umjetnom travom, koji će se urediti u sklopu Športsko – rekreacijskog centra u Podgori


Gradu Krapini na natječaju Ministarstva turizma i sporta odobreno je 499.988,11 kuna za izgradnju nogometnog terena s umjetnom travom. Ovaj bi se teren uredio u sklopu Športsko – rekreacijskog centra u Podgori, a kako kaže gradonačelnik Krapine, o izgradnji takvog igrališta razmišlja se i razgovara već dugo.

Pola milijuna kuna

- Bile su neke opcije da se na postojeće pomoćno igralište postavi umjetna trava, kada nam ju je Hrvatski nogometni savez osigurao, no za projekt nismo dobili potrebne suglasnosti od PLINACRO – a, jer na tom dijelu prolazi magistralni plinovod Rogatec – Zagreb. Morali smo se izmjestiti, odnosno isprojektirati novo igralište. S Hrvatskim nogometnim savezom imamo potpisan ugovor kojim će nam oni donirati umjetnu travu, a naša obaveza je da napravimo podlogu, drenažu, opremu i igrališta ograde, rasvjetu i slično. Javili smo se na natječaj tadašnjeg Središnjeg državnog ureda za šport koji se sada spojio s Ministarstvom turizma i sporta i odobreno nam je 500 tisuća kuna. Ovih dana raspisat ćemo postupak javne nabave za taj projekt i vjerujemo da će do konca godine početi sami radovi. Tako bi na proljeće sljedeće godine djeca mogla trenirati u normalnim uvjetima, s obzirom da je postojeće igralište praktički blatna kaljuža – napominje gradonačelnik Gregurović. Ostatak novca potrebnog za uređenje igrališta, nakon provedenog postupka javne nabave, osigurat će se kroz kredit.

Prva faza uređenja

Ovim će projektom biti obuhvaćena i izgradnja pristupne ceste prema naselju Podgora koja prolazi kroz sam Športski centar. – Tamo imamo jednu crnu točku, kod nekadašnje kuglane na samom parkiralištu, tako da će se cesta izmjestiti i ići će od trafostanice uz Krapinčicu prema Podgori, pa bi ovaj dio postao pješačka zona – pojašnjava gradonačelnik, dodajući da se zapravo radi o prvoj fazi uređenja Športsko – rekreacijskog centra. – U idućoj fazi planiramo urediti i prostore za Krapinski sportski savez, trim – staze te još neke sadržaje koji u ŠRC – u nedostaju – kaže gradonačelnik Gregurović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook