Prethodni članak
Sljedeći članak

[NK INKOP ORGANIZIRAO SENIORSKI I VETERANSKI TURNIR] Pobjede za Golubovec i Zagorec Krapina


NK Inkop iz Poznanovca organizirao je još jedan, 11. po redu turnir u nogometu za seniore i veterane, koje je odigran protekloga produženoga vikenda.

Nažalost, turnir je obilježen i jednim nesretnim slučajem, koji je završio sa sretnim ishodom. Naime, u subotu je nakon prve polufinalne utakmice u svlačionici pozlilo sucu Ivanu Vojakoviću iz Zlatar Bistrice. Brzom intervencijom osoba koje imaju iskustva u pružanju medicinske pomoći, gospođe Gorup i suca Jerneića, Vojakoviću je pružena prva pomoć i obavljena reanimacija, do brzog dolaska hitne, koja ga je pak prevezla najprije u Opću bolnicu Bračak. Od tamo su stigle vijesti da je stabilno, te je prebačen u bolnicu u Krapinske Toplice. Legendarnom sucu iz Zlatar Bistrice svi žele što brži i uspješniji oporavak. Inače, sam turnir krenuo je još na Veliku Gospu, četvrtfinalnim utakmicama seniora.

Najzanimljivije je bilo u utakmici Inkop -  Vatrogasac. Domaćini, koji su bili hit proljetnog dijela nedavno završene sezone sa 3:2 pobijedili su povratnika u 2. zagorsku ligu nakon dvije godine pauze. Najuvjerljiviji je bio Tondach koji je sa 9:1 pobijedio Mladost B, a Klanjec i Golubovec su polufinale izborili pobjedama 4:0, Klanjec protiv Lobora, a Golubovec protiv Matije Gupca. U petak su na red stigli veterani. Zagorec KR je sa 8:0 pobijedio Inkop, Rudar M je sa 3:0 bio bolji od Radoboja, dok je Ivančica sa 2:0 bila bolja od Matije Gupca. Utakmica Mladost Z – Jedinstvo završila je 2:2, pa je na penale dalje prošlo Jedinstvo sa 5:4. Tada je stigla kobna subota. Prva polufinalna utakmica između Zagorca i Ivančice nije ni igrana, jer su veterani Ivančica otkazali. Nakon tog Klanjec je pokazao da u sezonu ulazi vrlo jak, pobijedivši Tondach 1:0. Upravo nakon te utakmice dogodio se nemili događaj sa sucem Vojakovićem, pa je turnir u subotu prekinut, a ekipe su se dogovorile oko rezultata. Kod veterana Jedinstvo je predalo susret bez borbe Rudaru M, a kod seniora Inkop je predao Golubovcu.

Zapravo je možda riječ predao i pogrešna. Jednostavno, u datoj situaciji klubovi su se dogovorili oko parova završnice u nedjelju. No, utakmice za 3. mjesto na kraju nisu ni odigrane. Veterani Jedinstva nisu stigli, pa je Ivančici pripalo 3. mjesto kod veterana, a i Tondach je odustao od nedjeljnog nastupa, pa je kod seniora Inkop bio treći. U finalu veterana Zagorec je pobijedio Rudar M sa 2:1 i osvojio 1. mjesto, iako je Rudar poveo i pokazao da ima sjajnu veteransku ekipu ove sezone. Kod veterana za najboljeg golmana proglašen je Davor Piljek iz Zagorca, a najbolji igrač je njegov klupski kolega Ivica Antolić. Finale seniora uzbudljivo, ali bez golova, pa je na kraju odlučeno na penale. Golubovec je inače u 1. dijelu propustio realizirati kazneni udarac, Klanjec je imao prečku, a u nastavku Golubovec ostao i sa 10 igrača, no mreže se nisu tresle, sve do penala, kroz koje su s(p)retniji bili Golubovčani.

Najbolji igrač kod seniora je Matija Bobek iz Golubovca, a najbolji golman Franjo Žigman iz Klanjca. Spomenimo i suce. Uz nesretnog Vojakovića, sudili su Franjo Skozrit, Velimir Brezak, Martin Komorski i Mihael Jerneić.  Uz odigravanje ovog turnira, sva 4 dana igranja organizirana je i zabava uz band uživo, a pod šatorom su podijeljeni pehari, koje je uz pomoć mladih snaga Inkopa uručio  načelnik Bedekovčine Darko Ban.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook