Prethodni članak
Sljedeći članak

Nije se dugo čekalo: Bivši načelnik Krznar odgovorio načelnici Konjščine Aniti Curiš Krok

Mirko Krznar poslao je priopćenje za javnost


Nakon objavljivanja videa načelnce Konjščine Anite Curiš Krok na svojoj službenoj Facebook stranici povodom sto dana obnašanja dužnost načelnice Općine Konjščina, priopćenjem je odgovorio bivši načelnik Mirko Krznar. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

'Poštovane građanke i građani Općine Konjščina, na žalost moram Vam se obratiti sa nekoliko komentara zadnjih istupa drugarice Curiš Krok, aktualne načelnice Općine Konjščina. Drugarica Curiš Krok ne posustaje u lažima i obmanama Vas Konjščanki i Konjščana nastavno na predizborno vrijeme i agendu koju su pokrenuli SDP i KESK (čitaj SDP2) u namjeri smjene mene kao načelnika ali i dugoročnom uklanjanju moje malenkosti s političke scene.


Prva teza koju provlače je katastrofalno stanje financija Općine Konjščine zadnjih nekoliko godina.
Ta teza nije uopće istinita jer smo 2020. godinu završili sa plusom u proračunskim prihodima od 900.000,00 kn a prvih šest mjeseci 2021. godine izvršenje proračuna je rekordno i iznosi preko 9 milijuna kuna dok su porez i prirez na osobni dohodak, kao glavni izvorni prihodi naplaćeni u iznosu preko 4,2 milijuna kuna. U 2009. godini, početku mog prvog mandata ukupni prihodi od poreza i prireza na osobni dohodak, bili su na razini 4,5 milijuna kn. Nadalje, drugarica Curiš Krok plaćanje računa u visini od 1,6 milijuna kuna proračunskim sredstvima prikazuje kao svoje iznimno postignuće kao da je baš ona zaslužna za te prihode ili kao da ih je ona platila iz svojeg džepa. Dakako da drugarica Curiš Krok ne objašnjava razlog zašto joj je većina u vijeću (SDP i KESK) izglasala povećanje koeficijenta za izračun plače sa dosadašnjih 3 na 4,2 što će nas porezne obveznike godišnje stajati minimalno 30 000, 00 kuna više nego do sad već to naziva usklađivanjem sa zakonom.


Druga teza drugarice Curiš Krok i njenih pulena iz SDP-a i KESK-a je pogodovanje gospodarstvenicima u gospodarskim zonama i bavljenje poslom (pomoći) dotičnim prilikom otkupa zemljišta od građana i općine.
Naravno da i ta teza ne stoji i to je samo nastavak mantre koju cijelo vrijeme plasiraju SDP i KESK kao sredstva preko kojeg utječu na javnost kako bi ocrnili i obezvrijedili sve ono što smo u zadnjih dvanaest godina gradili. Prijeti sa krivičnom prijavom jer dosadašnje prijave od njihove strane nisu se pokazale istinitim a između ostalog i prijava KESK-a koja je gomila laži i objeda na moj račun o pogodovanju u gospodarskim zonama gospodarstvenicima i prodavateljima.


Svoju nesposobnost i neznanje pokušava prikriti lažima i spletkarenjem na moj račun i račun svih koji su u zadnjih nekoliko godina uspjeli Općinu Konjščinu podići na rang općina koje su najviše povlačile europskih sredstava, imale puno spremnih projekata i programa za javljanje na razne natječaje. Tako da smo u dvanaest godina uspjeli realizirati preko 150 milijuna kuna vrijednih projekata. Iza nas smo ostavili gotovih projekata u visini preko 100 milijuna kuna od kojih su najvredniji Arena Konjščina, DVD Dom Galovec, Tržnica Konjščina, ceste Klimen- G.Konjščina i Jantoleki- Šploljari itd….
Zato drage građanke i građani Konjščine jao si ga nama u narednom razdoblju, koje je presudno za razvoj naše općine prvenstveno zbog mogućnosti povlačenja sredstava iz EU fondova i Fonda za oporavak i otpornost.
Želim Vam puno sreće i zdravlja vaš Mirko Krznar.'

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, osobito na cestama u Dalmaciji gdje je moguće zadržavanje veće količine vode na kolniku. U priobalju puše jak vjetar. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni. Zbog niskih temperatura na cestama u un...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program