Prethodni članak
Sljedeći članak

Nevenka Gregurić:'Odričem se prijedloga. Sram bi me bilo primiti nagradu ako gradonačelnik ima protiv te nagrade'

Za razliku od prošle sjednice Gradskog vijeća Zaboka na kojoj nije bilo kvoruma zbog opstrukcije nekih vijećnika radi toga što nisu dobili pisane prijedloge za Gradske nagrade, sada su ih dobili i izglasani su dobitnici nagrada Grada Zaboka za 2021. godinu


Prijepor zbog kojeg prošli put grupa vijećnika nije došla na sjednicu Gradskog vijeća Zaboka zbog čega prvi puta u povijesti nije bilo kvoruma, riješen je i sjednica je održana sinoć. Naime, jučer su vijećnici dobili tražene materijale vezano uz dodjelu priznanja Grada Zaboka za 2021. godinu, što im je, kako je rekao nezavisni odnosno oporbeni vijećnik Branko Piljek, po Statutu i Poslovniku ionako trebalo biti dostavljeno, a da je bilo, kao jučer, do situacije s njihovim nedolaskom ne bi ni došlo.

Nelogično predsjedniku gradskog vijeća Žarku Ivančići je bilo što su traženi prijedlozi dostavljeni, a na kraju on kao predsjednik Vijeća nema mogućnosti glasanja za osobu koju je predložio jer je nema u gradonačelnikovim, a istovremeno potpisuje priznanja.


Gradonačelnik je objasnio da, za razliku od nekih, u gradskoj upravi poznaju ljude koji se predlažu, ali negdje ne poznaju pa je na jednom mjestu dodijeljena nagrada osobi koja je pravomoćno osuđena zbog pedofilije. 'Vi ste predsjedniče predložili nešto što se praksi Gradskog vijeća nije provodilo dvadeset godina, da se iz akutualnog saziva Gradskog vijeća netko predlaže za nagrade, odgovorio je gradonačelnik Ivan Hanžek dodavši da je on stoga tu predloženu osobu predložio za županijsku nagradu. Riječ je bila o vijećnici Nevenki Gregurić za koju je rekao da zaslužuje nagradu, ali bi se u tom slučaju našli u situaciji da se obrazlaže nešto što ne ide. Mišljenja je i da su bili zaslužni i mnogi vijećnici u svakom sazivu, ali dadijeljivati nagradu vijećnicima nije praksa.

U raspravi se čulo da nigdje ne piše da se ne smije predložiti gradski vijećnik, da je vijećnica, uz sve ostalo, izdala i osam knjiga pa je Branko Piljek predložio da se i ove godine, kao prošle, napravi izuzetak i dodijele se dvije Povelje Grada Zaboka. Štoviše, slaže se s prijedlozima, ali mu nije jasno zašto se biografije dva ili tri mjeseca nisu mogle dobiti javno na uvid. Nakon prijedloga da se napravi iznimka i ove godine, kao i prošle i dodijele dvije Povelje, gradonačelnik se nije želio izjasniti.


'Kad ne želi gradonačelnik, onda ću ja, javila se za riječ Nevenka Gregurić. 'Da nisam s gradonačelnikom radila tolike godine, ovo obrazloženje bih prihvatila. Zahvaljujem kolegama koji su me predložili, ali ću se odreći ovog prijedloga u korist svoje kolegice jer igrom slučaja Nena Gregurić je uvijek bila u sukobu interesa. I bila je u sukobu interea kad joj je kćer sa 70 tegli dobila jedno priznanje, papir, da ima najljepši balkon u Zaboku. Tada je Nena Gregurić proglašena da je u sukobu interesa. Gradonačelnik nije bio u sukobu interesa kad je donio odluke u mnogim stvarima, tada sam preko toga prešla. Jednostavno bi me povrijedilo da zbog njegovog odbijanja ovo priznanje dobijem. Hvala Gradu što me predložio za županijsku nagradu. Da mi nagrade toliko znače, javljala bih se svukud i slala svoje radove, ali pišem za svoju dušu. Ostat ću čista obraza prema svima vama i svakoga ću moći pogledati u oči, ali hoće li netko moći mene, mislim da ipak ne. Ne želim primiti i nemojte glasati za mene. Hvala koji ste me predložili, rekla je u emotivnom govoru Nevenka Gregurić, a na opasku gradonačelnika da ju za županijsku nagradu nije predložio Grad nego gradonačelnik je dodala: 'Da ja s vama gradonačelničke nisam radila toliko godina, Vašu bih dobru namjeru i tako doživjela. No, nisam je tako doživjela. Sram me bi bilo primiti nagradu ako gradonačelnik ima protiv te nagrade, rekla je vijećnica Nevenka Gregurić nakon čega su izglasani dobitnici nagrada Grada Zaboka za 2021. godinu. Tako je prihvaćen gradonačelnikov prijedlog zaključka za dodjelu nagrada Grada Zaboka za 2021. godinu.


Povelja Grada Zaboka dodijelit će se Anici Ormuž, učiteljici iz Područne škole Špičkovina za 40 godina predanog odgojnog rada i podučavanja mladih u Područnoj školi Špičkovina. Plakete Grada Zaboka dodijelit će se Đurđici Seleš, voditeljici Dramske udruge 'Kaj' iz Zaboka za dugogodišnji i predan rad u području kulture odnosno dramskog amaterizma te Jerku Krajačiću, višegodišnjem vatrogasci i vatrogasnom entuzijastu. Podsjećamo, prijedlozi i gradske nagrade ove godine su izglasane ranije budući da je ovo bila vjerojatno posljednja sjednica u ovom sazivu, a pred Dan Grada Zaboka, kad se obično donosi ovakva odluka, Gradsko vijeće bit će raspušteno zbog lokalnih odnosno regionalnih izbora.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook