Prethodni članak
Sljedeći članak

Ne žele skupa slušati ni kajkavske popevke: Milanović dolazi u subotu, a Plenković u petak na krapinski Festival


Kao i svake godine, i ovaj puta vrhunac Tjedna kajkavske kulture u Krapini je Festival kajkavskih popevki, koji se i ovog puta održava u dvije festivalske večeri.

Kao što je to običaj već dugi niz godina, petkom se održava večer retrospektive, na kojoj se izvode popularne kajkavske popevke s proteklih festivala, dok je u subotu 'Večer novih popevki', koja donosi nove kajkavske skladbe u izvedbi renomiranih glazbenika.

Na Festival su, dakako, pozvani, između ostalih, i predsjednik RH Zoran Milanović, kao i predsjednik Vlade Andrej Plenković, no na koju večer će koji od njih dvojice stići u kajkavsku metropolu, dugo nije bilo poznato. Ono što je bilo poznato, kako doznaje Zagorje.com, jest da premijer i predsjednik nikako ne žele biti zajedno na Festivalu kajkavskih popevki, pa se čekala potvrda Ureda predsjednika koju večer će stići on, da bi se znalo koju večer će stići premijer.

Kako je iz Ureda predsjednika potvrđeno organizatoru, Milanović dolazi na Večer novih popevki u subotu, pa je, shodno tome, Plenković najavio svoj dolazak u petak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook