Prethodni članak
Sljedeći članak

Ne propustite koncert u Zaboku


Pučko otvoreno učilište Zabok organizira koncert: Nikola Šrajbek, gitara; uz klavir Tibor Naglić. Koncert će se održati u utorak, 6. rujna 2022. u 19:00 sati u Gradskoj galeriji Zabok, Zivtov trg 10/I

Program:

 

1.      Joaquín Turina: Hommage à Tárrega op. 69

                                                Garrotín

                                                Soleares

 

2.      Johann Sebastian Bach: Treća suita za violončelo solo BWV 1009

 

        Preludij

 

        Allemande

 

        Courante

 

        Sarabande

 

        Bourée I, II

 

        Gigue

 

3.      Tomislav Uhlik: Studija o tri slike

 

                                                  Allegro moderato

                                                  Andante espressivo

                                                  Allegro ben ritmico

 

4.      Federico Moreno Torroba: Sonatina

 

                                                 Allegretto

                                                 Andante

                                                 Allegro

(pauza 10 min.)

 

5.      Mario Castelnuovo-Tedesco: Koncert u D-duru op. 99

 

        Allegretto

 

        Andantino, alla romanta

 

       Allegro         

 

Nikola Šrajbek (Zabok, 1998.) maturirao je gitaru u Glazbenoj školi u Varaždinu u klasi Ninoslava Plantaka, a trenutno je student završne godine studija Gitare na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi Krešimira Bedeka. Za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja sudjelovao je na brojnim međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj, BiH i Italiji. Za vrijeme studija osvojio je drugu nagradu na 59. Državnom natjecanju studenata glazbe i plesa u Zagrebu. Pohađao je majstorske radionice brojnih eminentnih gitarista poput Petrita Çekua, Zorana Dukića, Carla Marchionea, Huberta Käppela, Istvána Römera, Maroja Brčića, Xhevdeta Sahatxhije i dr.

Tibor Naglić hrvatski je pijanist rođen 1979. u Zagrebu. Počeo je svirati klavir s osam godina te je pokazivao izrazit interes za glazbu. Tijekom školovanja u Velikoj Gorici i Zagrebu u klasi prof. Ivanke Kordić koncertirao je diljem Hrvatske te osvajao brojne državne i međunarodne pijanističke nagrade (Zagreb, Stresa, Moncalieri, Radzyn).

Odlazi na studij u Katowice (Poljska) gdje je diplomirao klavir u klasi prof. Czeslawa Stanczyka na Muzičkoj akademiji „Karol Szymanowski“. Nakon toga je završio i poslijediplomski studij u klasi Lovre Pogorelića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje je magistrirao 2004.

Radio je kao pedagog na glazbenim školama u Zagrebu, Sisku, Velikoj Gorici i Samoboru kao nastavnik klavira. Trenutno je zaposlen kao Umjetnički suradnik – korepetitor na gudačkom odjelu Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje radi i svira sa studentima i mladim umjetnicima. Surađivao je s Nikom Zlatarić, Bojanom Čičićem, Krešimirom Pustičkim, Evom Mach, Krešimirom Bedekom, Lovrom Peretićem, Lukom Lovrekovićem, Srđanom Bulatom i drugima. Stalni je suradnik Dubrovačkog Simfonijskog Orkestra kao pijanist i korepetitor.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook