Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon uspjeha s brendom Milk bar, Mario Krog preuzeo vođenje platforme jedi.hr

'Želim promovirati lokalne proizvođače i omogućiti im da prodaju u svakom dijelu Hrvatske', kaže Krog


Milk bar, brend mliječnih proizvoda kojega je osmislio i sam proizvodi Mario Krog iz Gornje Pačetine u Krapini, postaje sve prepoznatljiviji, nudeći kupcima široku paletu domaćih proizvoda. O Mariju i njegovom bavljenju poljoprivredom već smo mnogo puta pisali, na samim počecima kada je iz Zagreba preselio u Gornju Pačetinu kako bi uzgajao patke, potom koze, a sada i krave. No, ovaj je mladić, osim u pravljenju izvrsnih mliječnih proizvoda, sve svoje vještine i znanje iz menadžmenta, ali i vlastitih iskustava, sada odlučio iskoristiti, preuzevši vođenje platforme jedi.hr.

Bez posrednika u kupnji

Radi se o revolucionarnoj platformi koja na jednome mjestu nudi povezivanje kupaca direktno s proizvođačima, bez posrednika. – Sve funkcionira putem geolokacije, što znači da proizvođač sam bira koje zone dostave pokriva, a kupci onda točno znaju koje proizvode uopće mogu kupiti – pojasnio nam je Mario. Stvar je zapravo vrlo jednostavna – dođete na jedi.hr i upišete adresu, nakon čega vam se pokažu proizvodi koji su vam dostupni. Potrebno se besplatno registrirati i šopingirati! Stranica je moderna i brza, nakon kupnje, proizvođač vam javlja kada će izvršiti dostavu. – Nema posrednika, ni skrivenih plaćanja, direktno plaćate proizvođaču, što omogućava povoljne cijene. Ostavite pozitivan komentar i širite glas dalje – dodao je Krog.

Platformu mogu koristiti svi mali proizvođači koji se žele modernizirati, u smislu da primaju narudžbe putem jedinstvenog web servisa. Vođenje ovog pristupačnog i svima dostupnog servisa preuzeo je, kaže, kako bi iskoristio svoje znanje i vještine u menadžmentu, da bi pomogao drugim proizvođačima da koriste platformu te radio na promociji, osobito na društvenim mrežama, kroz suradnje s food blogerima uz recepte sa sastojcima kupljenima upravo preko jedi.hr.

Ručno rađeni proizvodi

 – Plan je da imamo što veći broj različitih proizvođača da se pokrije sam mogući asortiman hrane i da budemo prisutni u svakom dijelu Hrvatske – najavio je Krog, koji je svojom širokom paletom mliječnih proizvoda, koji se proizvode ručno, isključivo prema narudžbama, privukao brojne stalne kupce, koji dobar glas prenose dalje. – Jako mi je drago da ljudi prepoznaju Milk bar kao mjesto kvalitetnih i domaćih proizvoda, jer ja se svaki dan trudim raditi sve u skladu s prirodom – kaže Mario.

U njegovom Milk baru kupiti možete različite sireve, čokoladno mlijeko, maslac, kefir pripremljen od gljivica i preko 45 vrsta voćnih jogurta s pekmezima od lokalno uzgojenog voća. Uglavnom sve radi sam, a obitelj, prijatelji i susjedi uskoče kod većih poslova. Kupci – prezadovoljni. – Moj fokus su mlade obitelji i oni koji se trude da kupuju lokalno. Svi reagiraju pozitivno, imam sve više kupaca koji uzimaju proizvode na tjednoj bazi. Možda je nekima zamjerka što su malo skuplji, ali riječ je ipak o maloj seriji proizvodnje i ručne izrade, od dojenja do finalnog proizvoda u staklenoj ambalaži – ispričao nam je Mario. Svoje proizvode osobno dostavlja kupcima i plasmanom je zadovoljan, a sada preko platforme jedi.hr želi to omogućiti i drugima; kako proizvođačima, tako i kupcima.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook