Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon Saudijske Arabije, Dalić odlučio: Ovo je prvih 11 za Svjetsko prvenstvo


Utakmica protiv Saudijske Arabije dala je dosta odgovora na pitanje tko bi trebao početi utakmicu protiv Maroka. Bilo je dvojbi oko stoperske pozicije, kao i na poziciji desnog krila, gdje je Dalić imao tri opcije, pišu 24 sata.

Iako se vjerojatno trudio dosta toga sakriti, provjeriti neke varijante, Zlatko Dalić je u utakmici protiv Saudijske Arabije zapravo otvorio i pokazao sve karte. Da je igrač pokera, gotovo sigurno bi izgubio sav novac. Utakmica protiv Saudijaca pokazala je dvije stvari. Prvu, da naša B momčad, ajmo je tako nazvati, i nije nešto najsigurnije, dok je ulazak senatora pokazao da je Hrvatska izuzetno moćna i da je u stanju u dva poteza riješiti utakmicu.

Susret protiv Saudijske Arabije, točnije, svih 90 minuta na mjestu stopera odradio je Martin Erlić, što je siguran znak da neće igrati protiv Maroka. Dalić ne bi ni u ludilu riskirao i pet dana prije utakmice startera protiv Maroka forsirati 90 minuta. I to još na poziciji lijevog stopera, koja nije Erlićeva prirodna. Joško Gvardiol se zagrijavao bez maske, sve je odradio uz smiješak i on će biti spreman, pa će stoperski par biti Josip Šutalo i Joško Gvardiol.

Ostatak zadnje linije je jasan, tu nije bilo nikakve dvojbe. Tercet u veznom redu je sigurniji od Dalića, kao i Ivan Perišić na lijevoj strani. E, sad, jedina mala dvojba je desno krilo, a tu je najbliži Mario Pašalić. U posljednjim utakmicama na toj poziciji je bio odličan, kreativniji je od Nikole Vlašića i gotovo je sigurno da će početi na desnom krilu, pišu 24 sata.

No postoji još jedna opcija, o kojoj je Zlatko Dalić također razmišljao. Naime, bilo je planova da protiv Maroka u srijedu na desnom krilu počne Andrej Kramarić, a onda da se u špicu napada presele Marko Livaja ili Bruno Petković. Igrao je Andrej tu poziciju, nije mu strana, no ipak se bolje snalazi kao centralna špica.

Uostalom, protiv Saudijske Arabije je s te pozicije sjajnim lažnjakom izbacio dva braniča Arabije i zabio za pobjedu. Zabio je još jedan, no taj su mu poništili. Postoji opcija i s Majerom na desnom krilu, no on se puno bolje snalazi u sredini, pišu 24 sata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook