Prethodni članak
Sljedeći članak

NAKON GOTOVO 100 GODINA: Potpisan ugovor, kreće izgradnja kapitalnog projekta u gradu!


U Oroslavju je danas potpisan ugovor između Grada i tvrtke Vodolim, o izvođenju radova na izgradnji dugoočekivanih sportskih svlačionica.

Projekt je to u kojega mnogi nisu vjerovali da će se ostvariti, no gradonačelnik Viktor Šimunić s ponosom kaže kako je ovo povijesni dan za oroslavski nogomet i cijelo Oroslavje. – Konačno je došlo do toga da smo potpisali ugovor i da radovi uskoro kreću. Nakon puno godina u Oroslavju će Grad nešto izgraditi! Bilo je rekonstrukcija, obnova, no sada će Grad izgraditi objekt, sportske svlačione koje budu koristile ne samo nogometu, nego i svim sportašima grada Oroslavja – kaže gradonačelnik.

Izgradnja vrijedna 539 tisuća eura financirat će se u potpunosti gradskim novcem, no, ukoliko će se pojaviti natječaji na koji će se moći prijaviti projekt, Grad će to učiniti. – S ponosom mogu reći da smo, nakon 14 milijuna kuna duga koji smo većinom riješili, osigurali financijsku konstrukciju da možemo ići u jedan ovakav kapitalni projekt – zaključio je Šimunić.

Direktor Vodolima Vanja Brundula najavio je kako radovi startaju sredinom svibnja i trebali bu završiti u roku od devet mjeseci.

Oroslavski nogometaši s veseljem su dočekali ovaj dan. – Ovo je nešto što čekamo već puno, puno, puno godina, bilo je obećavamo od prijašnjih vlasti i sada nam predstavlja takvo zadovoljstvo i sreći koja se ne može opisati – rekao je tajnik NK Oroslavje Božidar Krajcar, istaknuvši kako će se izgradnjom svlačiona postići uvjeti koji će omogućiti djeci da se svoj nogometni talent razvijaju u Oroslavju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook