Prethodni članak
Sljedeći članak

NAJVEĆA SANACIJA KLIZIŠTA U ŽUPANIJI: U Vižovlju se sanira cesta koja je otklizala devet metara u dubinu

Ogromno klizište izgleda zastrašujuće i nestručno oko bi moglo misliti da je dužina puno veća. Izmjerena dužina je oko 70 metara


Gotovo pet godina bila je zatvorena cesta u Vižovlju zbog ogromnog, vjerojatno najvećeg klizišta u Krapinsko – zagorskoj županiji koje se sad sanira. Dio ceste, dužine gotovo sto metara, jednostavno je otklizao u devet metara duboku provaliju. Radovi na sanaciji tog klizišta su započeli.

 

Sanacija košta 1,2 milijuan kuna

– Nadamo se da će radovi biti gotovi do kraja listopada, vrijednost je oko 1,2 milijuna kuna, a radove nam sufinanciraju Hrvatske vode – kaže načelnik Općine Velike Trgovišće Robert Greblički. Ogromno klizište izgleda zastrašujuće i nestručno oko bi moglo misliti da je dužina puno veća. Izmjerena dužina je oko 70 metara. Naravno, prije svega trebalo je izraditi projekt, glavni projekt, građevinsku dozvolu i svu ostalu potrebnu dokumentaciju te su provedena potrebna istraživanja.

 


Komplicirana sanacija

Sanacija je, zbog obližnjih kuća i nastavka ceste poprilično komplicirana, a izgradit će se potporni zid visine, od temeljne stope do vrha, visok devet metara, a u nastavku uz cestu, kosi, ali dupli potporni zid. Ovo ogromno klizište tako će biti sanirano potpornim zidom koji će biti dug možda i više od 70 metara, a cestom će se moći ponovno prolaziti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook