Prethodni članak
Sljedeći članak

Najlepši cajti jubilarne ''Božične priče''


Jubilarna, deseta „Božićna priča“, u lijepo funkcionalno uređen podrumski prostor župnog dvora  u Krapini, u petak, 30. prosinca, privukla je pozornost brojnih posjetitelja, ne samo Krapinčana.  Uživali su u tematskim stihovima troje pjesnika, Natalije Bajer koja piše turopoljskom kajkavštinom, jer je podrijetlom iz Turopolja, a živi u virovitičkom kraju, te dvojice pjesnika iz varaždinskoga podneblja, Tomislava Ribića i Tibora Martana iz Mađareva  u novomarofskom kraju. Njihove su stihove kazivali dramski umjetnici, Biserka Ipša i Denis Bosak. A u glazbenom dijelu programa izvodili su se božićni napjevi i pjesme, te birane  popevke s prošlih Krapinskih festivala.

Karlo Kukovačec na klavijaturama i violinistica Doris Tkalčević uspješno su  pratili redom zapažene pjevačke nastupe Gordane Ivanjek Tušek, Tanje Mršić, Ive Ranogajec Inkret i njezine kćeri, gimnazijalke Elle, kumrovečke sopranistice Josipe Lončar i „ međimurskog slavuja“ Bojana Jambrošića. Dlanovi se nisu štedjeli, posebice kad su Iva i Ella zapjevale  popevku koncertu prisutnoga Ivana Hršaka Belka „Najlepši cajti“. Naime, glazbenik iz Petrovskoga uglazbio je vlastite stihove, a popevku je posvetio jubileju „Božićne priče“. Među posjetiteljima bio je i doajen krapinske festivalske pozornice, Hrvoje Hegedušić, sa suprugom Ljerkom.

Na početku programa sudionike je pozdravio Damir Novina, predsjednik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo, a na kraju krapinski župnik, vlč. Davor Štuljan koji nije krio zadovoljstvo što se uspješno nastavlja tradicija započeta za župnikovanja njegova prethodnika, vlč. Tomislava Šestaka.  U jubilarnoj „ Božićnoj priči“ uživali su i gvardijan Franjevačkoga samostana Franjo Tomašević i zamjenik krapinskog gradonačelnika Ivica Hršak.  Jubilarni program održan je zahvaljujući sponzorstvu Hrvatske pošte i razumijevanju Radija KAJ. A jubilarci su bili desetljetni organizator i kreator „Božićne priče“, Radovan Novina i voditelj Željko Slunjski. Kako i priliči jubileju, nije izostala ni slavljenička torta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook