Prethodni članak
Sljedeći članak

Najhladnije je bilo u Svetom Mateju, - 8.2 °C

DHMZ upozorava na nadolezeći val hladnoće, ističući kako hladni val, slično kao i topli, može djelovati na zdravlje svih nas.


Najniža temperatura u Zagorju izmjerena je danas ujutro u Svetom Mateju, - 8,2 zatim u Desiniću - 6, 9. Više od -6 bilo je i u Gubaševom i Brestovcu Orehovičkom. Podaci su to s mjernih postaja portala Kad će kiša u Zagorju.

I u srijedu će jutro biti hladno s temperaturom od -7 do -3°C. Dosta oblaka, ali su moguća i kraća sunčana razdoblja. Tu i tamo može naletjeti koja pahulja snijega. Vjetar i dalje uglavnom slab, a najviša popodnevna temperatura između 3 i 5 Celzijevih stupnjeva.

Četvrtak nam donosi oblačnije vrijeme, a mjestimice može biti i slabog snijega ili malo susnježice. Zasad nije na vidiku nešto obilno. Zapuhat će slab do umjeren sjeverni vjetar. Temperatura zraka neće se puno promijeniti u odnosu na prethodne dane, ostaje prohladno.

U petak naši proračuni prognoziraju suho i djelomično sunčano, ali malo hladnije vrijeme. Temperatura će u najtoplijem dijelu dana narasti na +3°C.

Najhladnije za vikend, od -5 do -10

Za vikend najave pokazuju uglavnom suho vrijeme. Izmjenjivat će se oblaci i sunčana razdoblja. Još će malo zahladiti, osobito u noćnim i jutarnjim satima. Ni danju neće biti toplo, moguće je da u nekim danima ostanemo ispod nule. Tek ponegdje može zalepršati koja pahulja snijega, zasad nije na vidiku neki obilniji snijeg.Puhat će umjeren, na udare i pojačan vjetar sjevernih smjerova koji dodatno pojačava osjećaj hladnoće. Noćna temperatura ispod -5°C, ponegdje i blizu -10 stupnjeva. Najviša dnevna oko nule, javlja naš prognostičar Kristijan Božarov.

U ponedjeljak i dalje hladno, a ponegdje može biti i malo slabog snijega.

DHMZ upozorava na nadolezeći val hladnoće, ističući kako hladni val, slično kao i topli, može djelovati na zdravlje svih nas.
U danima vikenda temperature bi se u dijelovima Gorskog kotara mogle spuštati i do -15! U nizinama središnje Hrvatske bit će oko -7, -8, i do -9, na istoku zemlje, javlja N1.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook