Prethodni članak
Sljedeći članak

NAJ RADNIK: Prijavi svog kolegu i pruži mu priliku da osvoji 100.000 kuna

Mali svjetionik ponovno nagrađuje Naj radnika Hrvatske sa 100.000 kuna


Mali svjetionik je već 5. godinu zaredom u potrazi za Naj radnikom Hrvatske kojeg će nagraditi sa 100.000 kuna! Prošle godine je pobjedu i 100.000 kuna kući odnio Zlatko Pisac, radnik Lučke kapetanije Split s 3.131 osvojenim glasom javnosti.

Prijave za Naj radnika Hrvatske otvorene su od 5.9. do 26.9., a kao i prethodnih godina, cilj je podijeliti 3 nagrade za troje izuzetnih radnika: 100.000 za prvo, 10.000 za drugo te 5.000 kuna za treće mjesto.

Prijave mogu predati svi oni koji u svojoj okolini vide jednu ili više osoba kao radnike koji trudom, radom i velikim srcem čine svoju zajednicu boljim mjestom i zaslužuju danjihova priča bude ispričana. Organizatori ističu kako je ideja od samog početka zapravo promicati optimizam u Hrvatskoj i istaknuti one ljude čija osobnost inspirira i ulijeva nadu u sadašnjost i budućnost poštenog rada. Glasanje za top 10 finalista će se ove godine odviti u periodu od 28.10. do 11.11. kada će biti i svečano proglašenje onih najboljih.

„Kao što u pomorstvu svjetionik osigurava sigurnu plovidbu, tako i u svakodnevnom životu treba biti čovjek koji kroz male stvari bude drugima jedan putokaz i svjetlo.“ – rekao je prilikom predstavljanja u finalu pobjednik Malog svjetionika 2021. godine, Zlatko Pisac, djelatnik Lučke kapetanije Split koji je osvojio čak 3.131 glas i odnio kući 100.000 kuna. Zlatko je napravio svoj Split ponosnim gradom, a Kapetaniju ponosnim poslodavcem. Za prijave i glasanje su se na noge podigli brojni kolege kako bi prikupili što veći broj za kolegu za kojeg su imali same riječi hvale. U brojnim prijava za Zlatka isticalo se kako je on - čovjek iznimka u slici prosječnog zaposlenika u javnim institucijama i kako pomorci više ne idu “na Kapetaniju” nego ”do Zlatka”.

Od 2018. godine projekt Mali svjetionik ispričao je priče čak 45 radnika koji su svojim radom nadahnuli druge iz svoje okoline, a ukupno je zaprimljeno preko 1.500 prijava i gotovo 40.000 glasova iz cijele Hrvatske.

Pala vam je napamet vaša posebna, susretljiva, marljiva i osoba vrijedna titule Najboljeg radnika Hrvatske? Prijavite je na stranici Malog svjetionika: https://www.malisvjetionik.hr/.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook