Prethodni članak
Sljedeći članak

Nađeni ljudski ostaci i dijelovi aviona koji se jučer srušio u ocean

Još nema službenih podataka o žrtvama


Indonezijske vlasti otkrile su signale s dvije lokacije u Javanskom moru. Vjeruje se da bi mogli dolaziti iz crne kutije zrakoplova Sriwijaya Aira koji je jučer nestao s radara samo četiri minute nakon polijetanja iz Jakarte za Pontianak.
Spasilačke ekipe u moru su pronašle dijelove ljudskih tijela i komade aviona. U njemu je bilo 56 putnika i šest članova posade, ukupno 62 ljudi, javlja Index hr.
Još nema službenih podataka o žrtvama.
"Uvjeren sam kako ćemo vrlo brzo pronaći zrakoplov", rekao je član indonezijskog ratnog zrakoplovstva uključen u potragu, koja je fokusirana na šire područje otoka Laki i Lancang gdje je dubina mora između 20 i 23 metra.
Podsjetimo, avion marke Boeing 737-500 je jučer nedugo nakon polijetanja iz Jakarte izgubio kontakt s kontrolom letenja i nestao s radara. Srušio se u ocean nakon što je brzo izgubio na visini.

Vojska je u istom području rasporedila nekoliko ratnih brodova i dva helikoptera tipa Super Puma kako bi pomogla u potrazi, rekao je zapovjednik oružanih snaga Hadi Tjahjanto.

Načelnik okruga u kojemu je zrakoplov nestao za internetsku stranicu Kompas.com je kazao da su lokalni ribari vidjeli eksploziju u blizini otoka Lakija.

Ribar Solihin rekao je za indonezijsku podružnicu BBC-ja da se avion srušio blizu njegovog broda.

"Avion je poput munje sletio u more i eksplodirao. To se dogodilo prilično blizu nas, krhotine su zamalo pogodile moj brod", dodao je. Na području iznad kojeg je izgubljen kontakt sa zrakoplovom, lokalni ribari u blizini otoka Male pronašli brojne objekte za koje se smatra da su dio zrakoplova.

Zrakoplov je letio na domaćem letu prema Pontianaku na otoku Borneu. Nesreća se dogodila oko 8 sati ujutro po lokalnom vremenu.



Još članaka iz "Vijesti"

Facebook