Prethodni članak
Sljedeći članak

NAČELNIK STOŽERA: 'Zabrinjava nas povećanje udjela pozitivnih u odnosu na broj testiranih'

U proteklih 24 sata imamo 46 novih slučajeva i broj aktivnih slučajeva trenutno je 442


Održana je konferencija za medije Stožera civilne zaštite KZŽ. Načelnik stožera Anđelko Ferek Jambrek iznio je najnovije podatke o koronavirusu u našoj županiji. U proteklih 24 sata imamo 46 novih slučajeva i broj aktivnih slučajeva trenutno je 442. Novi slučajevi dolaze s područja sljedećih jedinica lokalne samourave: Grad Donja Stubica (1), Grad Klanjec (1), Grad Krapina (10), Grad Oroslavje (2), Grad Pregrada (1), Grad Zabok (3), Grad Zlatar (3), Općina Bedekovčina (1), Općina Hum na Sutli (3), Općina Jesenje (1), Općina Konjščina (2), Općina Krapinske Toplice (2), Općina Kumrovec (2), Općina Lobor (3), Općina Mače (1), Općina Petrovsko (1), Općina Radoboj (1), Općina Stubičke Toplice (3), Općina Sveti Križ Začretje (3), Općina Tuhelj (1) i Općina Veliko Trgovišće (1).

U samoizolaciji se nalazi 859 osoba. U istom periodu oporavile su se 4 osobe. Preminula je jedna osoba. Načelnik stožera je rekao da se virus i dalje širi horizontalno županijom, da nema žarišta i da je povećanje broja novooboljelih uglavnom posljedica pozitivnih obiteljskih kontakata.

U Općoj bolnici Zabok nalazi se 43 hospitalizirane osobe, trenutno nema osoba na respiratoru. Bilježi se porast hospitaliziranih osoba, prije dva tjedna smo imali 37, protekli tjedan 41, a sada 43 pozitivna pacijenta. Sedmodnevni prosjek hospitaliziranih je 46, a dok je tjedan prije bilo 40. Imamo povećanje od 15%. Incidencija u proteklih 7 dana nam je 266, tjedan prije 141, a 2 tjedna prije 175. 

-Zabrinjava nas povećanje udjela pozitivnih u odnosu na broj testiranih - kazao je Ferek Jambrek i pozvao na strogo poštivanje mjera. Od 1. do 7. travnja imali smo 24% pozitivnih u odnosu na broj testiranih, tjedan prije 22%, a sredinom veljače 5%. Danas, od 118 testiranih imamo 46 pozitivnih i to daje brojku od 39%. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook