Prethodni članak
Sljedeći članak

Sad je bitno – Zagorje bu prvo: Ernest Svažić predstavio izborni program i kandidatkinju za zamjenicu Anu Kruhak


U Mariji Bistrici je održano predstavljanje izbornog programa kandidata za župana Krapinsko zagorske županije Ernesta Svažića (HDZ), kao i predstavljanje kandidatkinje za zamjenicu župana. Upravo je na ovom predstavljanju otkriveno da će kandidatkinja za zamjenicu Svažiću biti Ana Kruhak iz Marije Bistrice. Prije samog otkrivanja ove tajne, HDZ-ov kandidat za župana KZŽ Ernest Svažić predstavio je svoj program, koji kako kaže jamči da bu Zagorje prvo, a koji je sastavljen u 14 bitnih točaka, ''koji će izmijeniti sliku Zagorja, program koji je maksimalno uključiv i koji podrazumijeva apsolutnu redistribuciju poreza. U maksimalnoj visini porezi će se vraćati oni koji ih u budžet i uplaćuju, a sljedeća bitna komponenta našeg programa je intenzivno korištenje EU sredstava'' – naglasio je uvodno Svažić.

 

''U fokusu našeg programa su prije svega svi stanovnici Hrvatskog Zagorja, prvenstveno zagorske obitelji, pa tako se i prva točka programa odnosi na obitelji s djecom'', rekao je Svažić i najavio u suradnji s kandidatima na lokalnim razinama program Zagorje bu prvo po besplatnim vrtićima, koji podrazumijeva sufinanciranje boravka djece u vrtićima, kako bi obitelji imale trošak 0 kn kada je u pitanju obitelji boravka djece u vrtiću. Zagorje bu prva županija u kojoj zajedno odlučujemo o svim projektima – druga je točka programa koja podrazumijeva uključivost građana u donošenju odluka, a nakon toga naglasak je i na brizi za starije, u sklopu koje će jedna od konkretnih prvih mjera biti sklapanje skupne police dodatnog zdravstvenog osiguranja za sve umirovljenike u KZŽ.

 

Zagorje bu prvo po prometnoj povezanosti

Program donosi i brigu o prometnoj infrastrukturi – Zagorje bu prvo po prometnoj povezanosti, koji uključuje nastavak postojećih projekata, ali i nekih novih, poput izgradnje zlatarske i stubičke obilaznice, kao i program sufinanciranja na lokalnim razinama. HDZ-ov program za ove lokalne izbore predviđa i kako bu Zagorje prvo po stranim investicijama i po gradnji stanova za mlade, kroz program Moj prvi stan. Važna je tema i digitalizacija, pa će Digitalno Zagorje biti prvo, a predviđeni su i konkretni projekti za poticanje istraživačke znanstvene djelatnosti, pa bu Zagorje prvo po znanju, a zatim i po korištenju geotermalnih izvora, u kontinentalnom turizmu. ''Danas je naša županija na posljednjem mjestu od svih kajkavskih županije koje nas okružuju i po proizvodnji mesa, mlijeka, vina.'' rekao je Svažić, i najavio promjene nizom mjera i projekata koje jamče oporavak, jačanje i afirmaciju tih industrijskih grana. Tako bu, kaže program, Zagorje prvo i po poljoprivredi, stočarstvu i vinarstvu, ali vezano uz to i po snazi gospodarstva. ''Dubinskim snimanjem gospodarskog stanje moj je gospodarski tim uvidio prednosti i šanse koji nam jamče brzi gospodarski uzlet i stavljanje našeg gospodarstva na vrh svih hrvatskih županija.'', naglasio je Svažić. Izrađen je i konkretan program razvoja cestovne, vodovodne, plinske i kanalizacijske infrastrukture, koji će se sufinancirati iz županijskog proračuna i na taj način omogućiti bržu realizaciju projekata, uz naravno korištenje i EU sredstava, sve da Zagorje bude prvo po izgradnji cesta i komunalne infrastrukture. ''Kultura danas isto može biti u funkciji gospodarstva, naročito u Zagorju'', naglasio je Svažić, pa program ima i konkretne mjere, kako da Zagorje bude prvo po kulturnim manifestacijama.

 

Kandidatkinja za zamjenicu župana Ana Kruhak iz Marije Bistrice

''Osoba koja je do sada vodila mnoge kulturne manifestacije, a vodila je i mnoge stručne skupove, moderatorica čiji talent, znanje i vještine su prepoznati kod poslodavca KBC Zagreb je definitivno naša Ana Kruhak. I sada na kraju izlaganja otkrit ću jedno tajnu. Mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici odlučili smo da Ana Kruhak bude sa mnom kandidatkinja za zamjenicu župana na izborima, koji su pred nama.'', tim je riječima HDZ-ov kandidat za župana KZŽ predstavio kandidatkinju za svoju zamjenicu, Anu Kruhak koja se sama predstavila.

 

"Zahvaljujem Ernestu na ovim riječima i koristim priliku da zahvalim HDZ-u na izboru i povjerenju mene kao kandidatkinju za zamjenicu župana KZŽ'', rekla je Kruhak uvodno i kratko objasnila razlog ulaska u politički život. ''Prije svega, neizmjerno sam sretna i ponosna što kampanja kreće upravo ovdje u srcu Zagorja, u našoj prekrasnoj Mariji Bistrici, najvećem nacionalnom Svetištu. U svojih 38 godina spoznala sam kao možeš postići brojne uspjehe, ostvariti se kao čovjek u raznim aspektima, obići cijeli svijet, ali čovjek se nekako uvijek po srcu vraća svom rodnom kraju. Upravo ta ljubav spona je između onog što jesmo i što možemo pružiti društvenoj zajednici, za jedan bolji život, kojem svi težimo.'',  rekla je Ana Kruhak, dodavši kako je osoba za komunikaciju, medije i odnose s javnošću u našoj najvećoj bolnici, voditeljica na Radiju Marija Bistrica, organizatorica i voditeljica brojnih projekata i manifestacija, kao i humanitarnih akcija i društvenih aktivnosti. ''U ovim izazovnim vremenima, sama ću dati svoj obol, jer Zagorje je doista jedinstveno područje, prekrasnih prirodnih ljepota, bogate povijesti, baštine i tradicije, gdje se pričaju najljepše priče i legende, područje divnih i prije svega društvenih ljudi, područje gdje svi rado dolaze i u koje se svi rado vraćaju'', rekla je Kruhak, te uz zahvale zaključila: ''Zagorje doista može biti prvo i Zagorje to doista zaslužuje.'' 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Zbog radova i privremene regulacije prometa moguće su povremene smetnje i zastoji. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA NA CESTAMA:...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program