Prethodni članak
Sljedeći članak

Na zgradu vatrogasnog doma ugradit će se fotonaponske sunčane elektrane

Prošle se godine mnogo radilo na unutarnjem uređenju zgrade DVD - a Radoboj


Dobrovoljno vatrogasno društvo Radoboj udruga je građana osnovana s plemenitim ciljem zaštite ljudskih života i imovine od požara. Društvo je osnovano sad već daleke, 1928. godine te je u 2018. godini obilježilo 90. godišnjicu djelovanja. Od prvog dana djelovanja Društva, njegovi su članovi brinuli o nabavi potrebne opreme. Danas DVD Radoboj ima na raspolaganju vatrogasna vozila i gotovo svu potrebnu opremu za sudjelovanje u gašenju požara i zaštiti imovine građana prilikom različitih nepogoda. Tijekom 2020. godine nabavljena je nova oprema, koju Društvo mora imati u skladu sa zakonskim propisima. Također, svim članovima DVD-a nabavljene su nove jakne s logom društva te zaštitna odijela za šumski požar koja su od izrazite važnosti zbog blizine gore Strahinjčice koja, nažalost, nije zaštićena od utjecaja vremenskih neprilika, odnosno ljudskog djelovanja.

Sekcija mladeži

U 2020. godini započelo je nabavljanje opreme za rad sa sekcijom mladeži kako bi se mogao sastaviti poligon za vježbe. Iduće godine, nakon što se popravi situacija vezana za epidemiju virusa COVID-19, planira se intenzivno započeti s radom sekcije mladeži na spomenutom poligonu. Kako bi vatrogasna mladež mogla odlaziti na potrebna usavršavanja, tečajeve i natjecanja i kako bi stekli potrebna znanja kojima će pridonijeti prevenciji zaštite od požara i očuvanja okoliša, nužno je nabaviti novo kombi vozilo. - U tu svrhu planirana su sredstva u 2021. godini te se nadamo kako ćemo ostatak prikupiti od donacija, dok je dio sredstava osiguran i tijekom 2020. godine – kažu u DVD – u.

Uređenje zgrade

Radilo se i na unutarnjem uređenju zgrade DVD-a. Postavljene su nove pločice, zamijenjena dotrajala rasvjetna tijela, nabavljen novi uredski namještaj. Na gornjem katu DVD-a nabavljeno je novo posuđe, uređena kuhinja te su obnovljeni postojeći stolovi. Tijekom ove godine planira se zamjena stropa na gornjem katu te ugradnja fotonaponskih sunčanih elektrana. Naime, Općina Radoboj i u 2021.godini planira nastaviti s korištenjem obnovljivih izvora energije odnosno ugradnjom fotonaponskih sunčanih elektrana na objekte koji su u vlasništvu općine, među kojima je i zgrada vatrogasnog doma u Radoboju. Prijavom na natječaj, projekt će sufinancirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 60% sredstava dok će ostatak financirati Općina Radoboj. Ovako uređena i obnovljena zgrada bit će ugodnije mjesto za obuku, educiranje te mjesto okupljanja i druženja mladih.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Vozilo u kvaru na autocesti A6 u tunelu JAVOROVA KOSA u smjeru Rijeke promet se vodi jednom prometnom trakom.Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. . Molimo vozače za dodatan oprez. Do 06:00 sati ujutro zatvorena je, za sav promet, dioni...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program