Prethodni članak
Sljedeći članak

Na području Općine Veliko Trgovišće saniraju dva velika klizišta, što će koštati oko 2 mil. kuna

Ove godine smo se odlučili sanirati ta dva velika klizišta, pa će nam preostati, ukoliko neće biti novih, četiri ili pet manjih klizišta, kaže načelnik Greblički


Inače bolna točka Zagorja, veliki broj klizišta uz ceste, na cestama ili uz stambene i gospodarske objekte, ukoliko neće biti novih, na području općine Veliko Trgovišće uskoro bi mogla biti u potpunosti riješena. Naime, tu su postojala dva ogromna klizišta za čiju sanaciju je bilo potrebno više od dva milijuna kuna. - To su klizišta uz nerazvrstane ceste. Jedno je u Velikoj Erpenji od mrtvačnice uz nerazvrstanu cestu koja tamo prolazi. Ono je pred samim završetkom. Trenutno smo u radovima na klizištu kod Kralja, u Vižovlju gdje je nerazvrstana cesta bila u potpunosti zatvorena za promet više godina. Ove godine smo se odlučili sanirati ta dva velika klizišta, pa će nam preostati, ukoliko neće biti novih, četiri ili pet manjih klizišta. Nadam se da ćemo i to uspješno riješiti i da neće biti novih – optimističan je s razlogom načelnik Općine Veliko Trgovišće, Robert Greblički.

Potporni zid dužine 66 metara

 


Klizište u Velikoj Erpenji bilo je ogromno i dosezalo je do same ceste, što je bila velika opasnost. O kakvoj se opasnosti radilo dovoljno govori podatak da je za klizište kod Sveta Tri Kralja u Velikoj Erpenji, koje je u završnoj fazi, izgrađen potporni zid dužine čak 66 metara s odgovarajućom infrastrukturom. Kad je riječ o drugom klizištu, u Vižovlju, uz njega je zatvorena nerazvrstana cesta već duži niz godina jer je odronula baš cesta, a sanacija je u početnoj fazi. Ona obuhvaća izradu potpornog zida tip 1 i tip 2 u ukupnoj dužini 72 metara. - Radovi u Vižovlju bi trebali završiti do kraja listopada, ovisno o vremenskim uvjetima. Nakon toga, cestom koja je godinama bila zatvorena za promet, za sve mještanke i mještane bit će ponovno prohodna. Načelnik Greblički u šali kaže da sve to košta jako puno, a praktično gotovo da i se ne vidi.

Još ostaje samo nekoliko manjih klizišta

 


Sanacija ovih dvaju klizišta košta oko dva milijuna kuna, što govori o velikom opsegu radova. – Sanaciju ćemo isfinancirati zajednički s Hrvatskim vodama. One bi sudjelovale sa 60, a Općina sa 40 posto iznosa. No, kako je dva milijuna veći iznos od potpisanog ugovora s Hrvatskim vodama koji iznosi 1,2 milijuna kuna, Općina će morati platiti više, budući da su dionice zahtjevnije. Nadam se da ćemo to uspješno završiti. Kada bi sljedeće godine riješili i ova manja klizišta, više ih ne bi imali, naravno ukoliko se ne pojave nova – kaže načelnik Greblički. Inače, izvođač radova je ‘Trgo-kom’, tvrtka u stopostotnom vlasništvu Općine. Sve za sada ide po planu pa nema razloga bojazni da se u Velikom Trgovišću neće sve uspješno riješiti prema zacrtanim planovima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju. Vozače pozivamo da brzinu i način vožnje prilagode trenutačnim uvjetima na cesti i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila. Zbog prometne nesreće u tunelu...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program