Prethodni članak
Sljedeći članak

Na području Klanjca zasvijetlit će moderna LED rasvjeta koja će donijeti i uštede

PROJEKT NEWLIGHT: Rekonstrukcija i modernizacija javne rasvjete na području cijelog grada


Na području Grada Klanjca u tijeku je rekonstrukcija javne rasvjete, novom LED svjetiljkama. Riječ je o realizaciji projekta Newlight - modernizaciji energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete čime će se znatno uštedjeti na potrošnji električne energije.

Kroz uštedu će otplatiti kredit

- Postojeća javna rasvjeta koja je bila već zastarjela i stalno se kvarila mijenja se novom modernom rasvjetom. Grad je dobio ESIF kredit HBOR-a u iznosu od 1.500.000 kuna uz fiksnu kamatu od 0,25 posto na 5 godina. Sredstva za otplatu kredita bit će osigurana od uštede za dosadašnje troškove električne energije i održavanje javne rasvjete - rekao je gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek. Nove LED lampe imat će garanciju od 10 godina. U realizaciji je i gradnja novog dječjeg vrtića u Klanjcu koji je sufinanciran sredstvima iz mjere 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja, maksimalnim iznosom od 7.440.000 kuna.

Infrastruktura

Dječji vrtić bit će površine 620 kvadrata, a vrijedan je oko 11 milijuna kuna. Imat će tri vrtićke grupe, mlađu, stariju i jasličku grupu što do sada postojeći vrtić nije imao. Brlek je najavio i da se kreće s održavanjem komunalne infrastrukture. Kamenim agregatom uređivat će se nerazvrstane neasfaltirane gradske ceste, čistiti odvodni kanali, a kreće se i u brzu intervenciju sanacije klizišta na cesti prema naselju Florijan, koja onemogućava sigurno prometovanje građane. Održavanje komunalne infastrukture i sanacija klizišta financirat će iz gradskog proračuna.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook