Prethodni članak
Sljedeći članak

Na kino predstave u Kumrovcu dolaze i stari i mladi

Općina Kumrovec je ovoga ljeta za svoje mještane pokrenula kino na otvorenom


Općina Kumrovec je ovoga ljeta za svoje mještane pokrenula kino na otvorenom. Za realizaciju projekta zadužen je Danijel Igrić, inače i popularni kviz meštar, čijom su zaslugom mještani Kumrovca i Zagorskih Sela mogli pogledati tri projekcije „Filma pod zvijezdama“.

 

Dobar odaziv

Kino na otvorenom ne razlikuje se puno od klasičnog kina: platno, projektor, i stolice koje su postavljene vani po preporukama civilnog stožera.

 

– Vrtimo filmove, što domaće što strane produkcije, nadam se, na zadovoljstvo posjetitelja. Dosad su prikazana dva filma u Kumrovcu na prostoru školskog igrališta te jedan u Zagorskim Selima. Prikazali smo jedan domaći film „Život je truba“ i jedan strani film, po mom mišljenju jedan od boljih filmova 2019. godine „Ford vs Ferrari“, snimljenom prema istinitom događaju s Christianom Baleom i Mattom Damonom u glavnim ulogama – rekao nam je Danijel Igrić zadovoljan odazivom mještana. – Odaziv je bio iznenađujuće dobar. Prema osobnoj procjeni na svakom filmu okupilo se oko osamdesetak ljudi. Bilo je dosta ljudi i sa strane koji su kružili oko popratnih ugostiteljskih sadržaja. Posjetitelji su mogli kupiti kokice, popiti gemišt i pivu, ili pak djeca sok. Na predstave dolaze i stari i mladi, jer nam je namjera prikazivati filmove koje može gledati cijela obitelj. Dosta mlađih dovede i svoje roditelje, tako da svi skupa pogledaju film – rekao je Igrić.

Besplatne projekcije

Na sve filmove ulaz je bio besplatan. – U dogovoru s Općinama Kumrovec i Zagorska Sela ulaz na kino-projekcije nismo naplaćivali. Budući da ove godine nedostaje sadržaja koji su inače trebali biti, općine su projekcijama filmova željele ponuditi besplatan sadržaj svojim mještanima. Vidjet ćemo što donosi jesen, možda ćemo s projekcijama nastaviti i u zatvorenom prostoru – kaže glavni organizator kina u Kumrovcu.

 

Danijela Lončar, zamjenica načelnika Općine Kumrovec aktivna i u Turističkoj zajednici područja Kumrovca, Desinića i Zagorskih Sela kaže kako su se potrudili čim više sadržaja ponuditi svojim mještanima: – Kako se svi moramo prilagoditi „novom normalnom“, a sve naše tradicionalne manifestacije su masovne, morali smo ih nažalost otkazati. Neće biti ni „Bučnica Festa“, ni „Eko etno fletno“. Zato smo se usuglasili i u suradnji s Danijelom pokrenuli događanje „Film pod zvijezdama“. Film na otvorenom je zaista dobra ideja jer smatramo da je ljudima već dosta svega i da im je potrebno bar nakratko odvratiti misli od svakodnevnih problema i epidemiološke situacije. Osim dvije predstave u Kumrovcu imali smo jednu i u Zagorskim Selima, a planiramo projekciju i u Desiniću tako da pokrijemo cijeli prostor djelovanja naše TZ. Sljedeća događanja koja također planiramo na otvorenom su Martinje i Advent, a za sve ostalo što se kulturnog života na našem području tiče pratit ćemo razvoj epidemiološke situacije – kaže Danijela Lončar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook