Prethodni članak
Sljedeći članak

Na čelu Gradskog vijeća Oroslavja Kristijan Sojč, ukidaju se naknade vijećnicima

Potpredsjednici nisu izabrani na konstituirajućoj sjednici, već će biti izabrani na prvoj radnoj sjednici oroslavskog Gradskog vijeća


U petak je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Oroslavja, na kojoj je za predsjednika Gradskog vijeća izabran Kristijan Sojč s nezavisne liste Viktora Šimunića. Ova lista je na izborima dobila pet vijećničkih mjesta, a do potrebne većine podržali su ih SDP s tri vijećnika i HNS s jednim. U Gradsko vijeće Oroslavja s Nezavisne liste Viktora Šimunića ušli su Kristijan Sojč, Jadranka Vuković, Roberto Kuleš, Mladen Šakoronja i Silvija Đonlagić. S liste HDZ-a i partnera ušli su Emil Gredičak, Katarina Grgec, Vladimir Crnec i Stanko Čičko. S liste SDP-a vijećnici su Ivan Tuđa, Lucija Grabušić i Branko Čičko te s liste HNS-a Albert Kontak.

- Hvala svim vijećnicima koji su mi dali povjerenje za predsjednika Gradskog vijeća. Na ovoj sjednici nismo birali potpredsjednike, izabrat ćemo ih na prvoj radnoj sjednici. Puno je posla pred nama u Gradu, hitno treba posložiti sve kockice. Radit ćemo, bez obzira na sve što se dešavalo u kampanji, na tome da se svih 13 vijećnika uključi zdušno u rad Gradskog vijeća i da svaki od njih da svoj doprinos u području u kojem ima znanja i iskustva – istaknuo je novi predsjednik Vijeća Sojč.

Nezavisni vijećnici i vijećnici SDP-a podržali su odluku kojom se ukidaju naknade vijećnicima, predsjedniku i potpredsjednicima Vijeća. - Danas smo uz dopunu dnevnog reda izglasali ukidanje vijećničkih naknada, tu smo Gradu uštedjeli oko pola milijuna kuna, a nas 5 vijećnika s nezavisne liste Viktora Šimunića smo se odrekli naknade za političko djelovanje i uštedjeli Gradu dodatnih 40 – ak tisuća kuna – rekao je Kristijan Sojč. - Tražimo konkretnu suradnju svih nas vijećnika, a osim tih 13 vijećnika, želimo u odborima i razvoju Grada vidjeti i ostale građane koji mogu dati svoj doprinos. Radit ćemo na zajedništvu koje smo propagirali u predizbornoj kampanji – zaključio je predsjednik Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić rekao je da očekuje konstruktivnu suradnju s Gradskim vijećem. – Ova dva tjedna bila su dosta naporna, vjerujem da nas sve skupa čeka naporan rad. Grad je u velikim dugovima, ima puno problema, iz dana u dan ih rješavamo i borimo se za bolje sutra svih sugrađana. Iznimno mi je drago što smo ukinuli vijećničke naknade te čestitam novom predsjedniku Vijeća i svim vijećnicima – rekao je gradonačelnik Šimunić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook