Prethodni članak
Sljedeći članak

Komedijom ‘Šund naš svagdašnji’ započelo ljetno izdanje 14. GFUK - a

Glumački festival u Krapini i po Zagorju u 17 dana daje čak 32 predstave


Večeras je u krapinskoj Festivalskoj dvorani otvoreno 14. izdanje Glumačkog festivala u Krapini i po Zagorju, popularnog GFUK-a, koji se po prvi puta održava u svom ljetnom izdanju.

Predsjednik Kulturne udruge GFUK i glavni pokretač Festivala, glumac i pjevač Adam Končić, zahvalio je Gradu Krapini i Krapinsko – zagorskoj županiji te Ministarstvu kulture na podršci. - Ministarstvo prati Festival već niz godina, a po prvi puta prati Festival van granica Hrvatske. Već drugu godinu gostujemo u Gradišću s jednom predstavom unutar Festivala, baš s večerašnjom predstavom, za naše Hrvate u Austriji – rekao je Končić, pozvavši sve da uživaju u predstavama.

Andreja Cobović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Krapine, istaknula je da je Glumački festival u Krapini izvrstan projekt koji podiže kulturnu razinu u gradu i daje novi sadržaj.

Predstavi je prisustvovala i zamjenica župana Jasna Petek, koja je izrazila zadovoljstvo početkom festivala. - Nakon ove pandemije i nakon što smo svi bili zatvoreni, jako je lijepo vidjeti ljude koji su zaista sretni došli na otvorenje i prvu predstavu. GFUK ima veliko značenje za kulturnu kartu događanja Krapinsko – zagorske županije, prvenstveno zbog toga što je uveo tradiciju posjećivanja kazališnih predstava i dolaska renomiranih kazališta u naše gradske sredine, ali ono što je još važnije, u mnoge ruralne sredine. U našim općinama i gradovima za vrijeme trajanja GFUK – a odvijaju se sjajne predstave. Krapinsko – zagorska županija od samog početka podržava ovu manifestaciju, čestitke organizatorima i nadam se da će biti uspješno i veselo – rekla je zamjenica župana.

Sam festival otvoren je predstavom ‘Šund naš svagdašnji’, komedijom Roberta Krajinovića u produkciji Adam scene iz Zagreba. Festival se nastavlja već sutra, 19. lipnja, kada je na rasporedu komedija ‘Gruntovčani’, Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

Zagrebačko gradsko kazalište Komedija 26. lipnja dolazi s predstavom ‘Brat bratu’, a 3. srpnja na redu je predstava ‘Hotel Zagorje’ Dramskog kazališta Gavella iz Zagreba. Ove godine po Zagorju će igrati 4 naslova - Komedija ‘I živjele su sretno’ gostovat će u Novom Marofu, Zaprešiću, Desiniću, Brdovcu i Konjščini. Radi se o produkciji Scene Gorica iz Velike Gorice. Predstava Dekorater Kazališne grupe Lectirum gostovat će u Dubravici, Svetom Križu Začretju, Tuhlju, Pregradi, Beletincu i Marčanu. Predstava ‘Šund naš svagdašnji’gostovat će Marija Gorici, Babinjcu, Brestovcu Orehovičkom, Maču, Zlatar Bistrici, Stubičkim Toplicama, Zagorskim Selima, Klanjcu, Loboru, Višnjici i Mariji Bistrici. Predstava ‘Huligan’ Male scene iz Zagreba gdje Matija Šakoronja, rodom iz Oroslavja, nagrađivan upravo za ovu predstavu, gostuje u svojem Oroslavju, Zaboku, Gornjoj Stubici i Kumrovcu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook