Prethodni članak
Sljedeći članak

MUP: 'Patrole od sutra oko svake škole, trgovačkog centra, parka, trga…'


Policijske patrole od sutra će biti u blizini svake škole, rekao je Danilo Stevandić, državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srbije.

Tijekom gostovanja na Pinku dotaknuo se i najvažnijih mjera, prenosi RTS.

'Jedna od mjera je provođenje razoružavanja i upućivanje javnog poziva svim osobama koje žive na području Republike Srbije da oružje donesu u najbližu policijsku postaju. Ministar Gašić jučer je izdao nalog koji se odnosi na predaju neprijavljenog oružja i streljiva. A od sutra, do 8. lipnja, mogu ga predati najbližoj policijskoj stanici, bez pravnih posljedica', rekao je Stevandić govoreći o jednoj od mjera koje su donesene.

Napomenuo je da treba razlikovati legalizaciju od predaje oružja.

'Ovdje se radi o predaji, bez naknade. Ono što je važno znati je da ga treba donijeti rastavljenog, a ne odmah funkcionalnog. To je propisano zakonom. U predmetu i rasklopljeno', rekao je.

Kako je tada izjavio, policija će biti pojačana na svim javnim mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi.


'Pokušat ćemo što prije, a sigurno ćemo i uspjeti, povećati broj policajaca koji će biti u školama. Od sutra ujutro ispred svake škole prilikom dolaska učenika u školu, u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, nakon završetka nastave, bit će policijske patrole koje će preventivno djelovati na sigurnost učenika i zaposlenika škole. Za vrijeme nastave bit će školski policajci koji će svoje poslove obavljati kao i zadnjih 20 godina. Od 2003. godine imamo školske policajce koji preventivno djeluju i štite sigurnost učenika i zaposlenika u školama na cijelom području Republike Srbije', istaknuo je.

On je dodao da u Beogradu postoji 331 škola i oko 140 školskih policajaca koji su angažirani da budu u školama, prenosi RTS.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook