Prethodni članak
Sljedeći članak

MOLI SE ZA PRESTANAK PANDEMIJE: Bolesnici će na misi u Zaboku primiti sakrament bolesničkog pomazanja

Blagdan Kraljice Svete Krunice i Dan bolesnika i medicinskog osoblja obilježit će se ove godine u nedjelju 11. listopada svetom misom u 10 sati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera u Župi sv. Jelene Križarice u Zaboku


Blagdan Kraljice Svete Krunice i Dan bolesnika i medicinskog osoblja obilježit će se ove godine u nedjelju 11. listopada svetom misom u 10 sati  uz pridržavanje svih epidemioloških mjera u Župi sv. Jelene Križarice u Zaboku.  Misu će predvoditi pater Zvonko Vlah D.I. misionar.

Niske temperature, snijeg i poledica najčešći su razlozi zbog kojih tijekom veljače, kada se obilježava blagdan Gospe Lurdske i Dan bolesnika, mnogim ljudima narušena zdravlja u Zaboku nije nimalo lako otići u crkvu i boraviti duže vrijeme na svetoj misi.

- Upravo radi njih posebna se misa za bolesnike i nemoćne u župi već godinama nastoji upriličiti u toplijem razdoblju godine. Tako će u nedjelju svi bolesnici na misnom slavlju primiti sakrament bolesničkog pomazanja, a potom i svetu pričest. Nakon mise slijedi besplatno mjerenje temperature, krvnog tlaka i šećera u krvi. Svi ste pozvani, osobito bolesni, nemoćni i stari. Neka mladi i zdravi imaju srca i ljubavi da pomognu onima koji ne mogu sami do crkve. Socijalna distanca je zajamčena - poručili su iz zabočke župe.

Prije misnoga slavlja zajednički molimo krunicu i prikazujemo svetu misu za prestanak pandemije koronavirusa. - Misno slavlje planiramo održati na prostoru ispred crkve na Trgu sv. Jelene ukoliko to vremenske prilike dopuste, a ukoliko ne misno slavlje će biti u crkvi uz pridržavanje svih epidemioloških mjera - stoji u najavi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook